Pocetna » Sport


Lam i Mandžukić vodili Bavarce do pobede, Pepov Bajern slavio protiv Barse!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 741
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-25

Slike iz Lam i Mandžukić vodili Bavarce do pobede, Pepov Bajern slavio protiv Barse! Slike iz Lam i Mandžukić vodili Bavarce do pobede, Pepov Bajern slavio protiv Barse! Slike iz Lam i Mandžukić vodili Bavarce do pobede, Pepov Bajern slavio protiv Barse!


Fudbaleri Bajerna osvojili su trofej Ulija Henesa pobedom nad Barselonom na Alijanc areni sa 2:0 golovima Filipa Lama u 14. i Marija Mandžukića u 87. minutu. Revijalni meč nije opravdao očekivanja ljubitelja fudbala gladnih golova, Barselona još nije počela da se uigrava, tek je angažovan trener Herardo Martino, a Bajernu je bio dovoljan dobar početak i pogodak kapitena Lama. Drugo poluvreme je donelo pad u ritmu zahvaljujući velikom broju izmena, oba trenera su imala priliku da vide kakvim igračima iz drugog plana raspolažu, a konačan rezultat postavio je rezervista Mandžukić u samom finišu.



Na klupi Bavaraca od ovog leta sedi Pep Gvardiola, koji je sa Barsom osvojio sve što se može osvojiti, a ukupno 14 trofeja. Sada bi trebalo da nastavi dominaciju minhenske mašine, koja je prošle sezone došla do triple krune.

Barselona je sa druge strane iznenada ostala bez trenera, jer je Tito Vilanova morao da se posveti borbi sa bolešću, a njegovo mesto zauzeo je Herardo "Tata" Martino, ljubimac porodice Mesi. On je sa tribina gledao ovaj meč i nove izabranike, a ekipu je vodio Đordi Roura.

Gvardiola se opredelio da susret sa bivšim timom započne u nimalo slabom sastavu koji su činili Nojer, Rafinja, Dante, Boateng, Alaba, Alkantara, Kros, Lam, Riberi, Roben i Miler.

Sa druge strane, Barsa je igrala bez aduta poput Valdeza, Pikea, Pujola, Ćavija, Busketsa, Inijeste, Fabregasa, Pedra i Nejmara, pa su od prvog minuta istrčali, predvođeni Leom Mesijem, sledećih 10 igrača: Pinto, Montoja, Bartra, Maskerano, Adrijano, Song, Dos Santos, Serhi Roberto, Aleksis Sančez i Teljo.



Nije se dugo čekalo da zaprete domaći fudbaleri, pošto je Riberi u svom stilu prošao po levoj strani i uposlio usamljenog Robena na drugoj stativi, a da lopta ne uđe u mrežu pobrinuo se Adrijano koji je intervenisao na metar od gola. Spustili su potom tempo igrači Bajerna, krenuli i da usporavaju igru kratkim pasovima, pa je malo falilo da Dante servira kontru rivalima pogrešnim pasom, ali je ispravio sopstvenu grešku.

Šampioni Evrope su potom opkolili gol rivala, i već u 14. minutu viđen je prvi pogodak. Riberi je primio loptu na levom boku, servirao Lamu koji je utrčao, nadvisio Maskerana u skoku, i poslao loptu u mrežu preko Pinta, koji nije prestajao sa pokušajima da motiviše i iz letargije podigne igrače "blaugrane".



Mogli su brzo da izjednače Katalonci: posle duplog pasa, Montoja je uposlio Bartru, koji se izborio za šut, ali je pred Nojerom poslao loptu u gol-aut. Sredina prvog dela je poprimila karakter prijateljskog duela, i prvo veće uzbuđenje viđeno je u 30. minutu, kada je posle duplog pasa i izletanja Milera pred Pinta ponovo Adrijano sprečio siguran pogodak poslavši loptu u korner.

U 37. minutu je pripretila i Barselona preko Telja, koji je sa levog boka stvorio sebi priliku za šut sa oko 20-ak metara, ali nije uspeo da prevari Nojera, poslavši loptu tik uz stativu. Unervozili su se i igrači Barse, do finiša poluvremena je Maskerano dobio žuti karton, a zatim i Bartra koji nije mogao drugačije osim faulom da zaustavi Riberija.

U nastavku su potpuno sastavi, za Bajern su igrali Štarke, Van Bujten, Mandžukić, Šaćiri, Pizaro, Kirhof, Kontento, Gustavo, Švajnštajger i Kan, a samo je Alaba odigrao ceo meč. Na drugoj strani, svi su dobili šansu osim Sampera, a igrali su Olazabal, Gomez, Ilije, Kvintilja, Femenija, Espinoza, Roman, Nijeto, Planas i Habaron.

Igralo se u revijalnom ritmu i bez mnogo tempa do samog finiša, a u 87. minutu je Mandžukić centaršut sa levog boka iskoristio da rutinski plasira loptu u mrežu sa pet metara za 2:0.


IZVOR