Pocetna » Estrada i Tv


Lena Kovačević: Muzika je najbolji lek




  Ocenite članak: 0
pregleda: 871
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-06

Slike iz Lena Kovačević: Muzika je najbolji lek


Džez pevačica za Novosti otkriva da je njen novi album "San" skup obrada i autorskih pesama.

LEPA Lena Kovačević. Nije samo lepa Duškova kći, već i uspešan džez muzičar, kompozitor i tekstopisac. U ponedeljak promoviše novi album „San“, a tata Duško, naš istaknuti dramski pisac i akademik je u subotu, uz pomoć Svetog Georgija, po drugi put premijerno „ubio aždahu“.



O tim, ne samo porodičnim dešavanjima, razgovaramo sa Lenom tražeći odgovor da li su joj te dve premijere obeležile kraj i početak sledeće nedelje.

* Kakva je muzička poruka vašeg novog albuma „San“?

- Ideja je nastala u toku koncerata prethodnih godina kada sam poželela da neke divne, što mlađe, što starije, kompozicije otpevam na neki nov način i dam im jedan drugačiji život. Onako kako ih ja čujem. Pored obrada koje se nalaze na albumu, tu je i nekoliko autorskih pesama. Želela sam da kreiram muziku koju čujem u sebi i koju volim.

* Pre tri godine snimili ste album prvenac „Dobar dan za pevanje“?

- On je zaista pravi kolaž nekoliko stilova, međutim, na moje iznenađenje ovaj album je bio jedan dobar početak, otvorio mi je brojna nova vrata, kako u muzici tako i generalno u profesionalnom životu.

* Da li je današnje vreme više za plakanje nego za pevanje?

- Ukoliko se osvrnemo, zaista postoji toliko mnogo patnje i tuge i život kao takav nije lak. Međutim, život je istovremeno i dar, veliki, skupocen dar. Za mene kao nekoga ko se trudi da bude večiti optimista postoji milion razloga zašto treba ceo život posmatrati sa nekakve dobre strane, misliti pozitivno, verovati i sigurno - zapevati. Muzika je najbolji lek.

* Sa Bajagom u „Profesionalcu“ snimili ste pesmu „Pada vlada“?

- Politika mi nije bliska, ali pesma „Pada vlada“ zauvek će biti aktuelna i zabavna.

* Imate sina Vuka, a vaš brat nedavno je dobio sina Luku. Kako je to biti i tetka?

- Dok nisam imala dete, nisam ni slutila kakav je to svet, koliko je život drugačiji, ispunjeniji kroz decu... O ponosu da i ne govorimo, sve tetke me razumeju.


IZVOR