Pocetna » Sport


Liga kup: Liverpul opet bolji od Čelsija, "građani" utišali topove




  Ocenite članak: 1
pregleda: 819
Dodao/la: RastamaN
datum: 2011-11-30

Slike iz Liga kup: Liverpul opet bolji od Čelsija, "građani" utišali topove


U reprizi meča odigranog pre devet dana na „Stamford Bridžu", Čelsi je opet na istom mestu poražen od Liverpula, ovoga puta u četvrtfinalu Liga kupa Engleske - 0:2. I jedni i drugi su igrali u prilično izmenjenim postavama, a prvo poluvreme bilo je razočaravajuće sa obe strane. To se posebno odnosi na Fernanda Toresa i Endija Kerola, zajedo plaćene blizu 100 miliona evra, koji su potpuno podbacili. Španac je odigrao još jednu mršavu partiju, mada je gori utisak ostavio njegov kolega po poziciji na drugoj strani koji je promašio penal. Aleks je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na „kreč", odakle je bivši golgeter Njukasla šutirao snažno, ali predvidivo za rezervnog golmana „plavaca" Rosa Turnbula.

U nastavku meča tempo igre je pojačan, a razloga za radost imali su samo gosti. Neverovatno zvuči podatak da su „crveni" poveli golom iz akcije koja je neodoljivo ličila na onu iz meča odigranoj pre devet dana. Čak su i akteri bili isti - Kreg Belami kao asistent, a Maksi Rodrigez kao strelac!

Čelsi je pre primljenog gola preko Malude pogodio stativu, a odmah potom je, dakle, kažnjen, i to ne jednom, već dva puta. Za dvostruko veću prednost domaćih pobrinuo se junoša Martin Keli, momak koji je postigao prvi gol u profesionalnoj konkurenciji, pet minuta posle Maksijevog, i time ostavio ekipu Andresa Viljasa Boaša, kome se sada opasno "drma" klupa, bez šansi da do kraja eventualno izbori remi i novi meč.

Istovremeno u Londonu, Arsenal i Mančester siti, u bitno promenjenim sastavima u odnosu na onaj za vikend, podelili su megdan, a bolji za jedan gol bili su gosti. "Građani" su savladali „tobdžije" pogotkom Serhia Aguera šest minuta pre kraja - 0:1. U akciji koja je prethodila golu - kontri iz fudbalskog udžbenika - učestvovali su Edin Džeko, koji je pretrčao gotovo 30 metara pošto je „ukrao" loptu, i Adam Džonson, koji je „kao na tacni" servirao loptu Argentincu. Tako se i Siti, posle Liverpula plasirao u polufinale.


Aleksandar Kolarov je počeo meč, ali je zamenjen već posle pola sata, iako nije bio povređen. Ipak, ispostavilo se to kao pametan potez Manćinija, pošto je na teren poslao kasnije čoveka odluke Aguera.

Jedan od boljih u timu iz Mančestera bio je inače rezervni golman Kostel Pantilimon, koji je u prvom delu igre odbranio dva opasna pokušaja, najpre Parka, a nešto kasnije i Okslade-Čembrlena.

U meču čiji je ishod bilo najlakše predvideti, Svonsi je u Kardifu savladao očajni Blekburn rezultatom 2:0. Radosav Petrović bio je starter u timu Stiva Kina, ali bio je samo nemoćni posmatrač još jedne blede partije njegovih saigrača. Domaći su poveli preko iskusnog škotskog golgetera Kenija Milera, a prednost je u drugom poluvremenu uvećao rođak Stivena Džerarda, njegov prezimenjak Entoni.