Pocetna » Ljubav i Sex


Ljubav & Sex na radnom mestu? Da ili Ne?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1626
Dodao/la: Nacelnik
datum: 2012-01-05


Emotivna veza na poslu može da doprinese boljoj radnoj atmosferi i učinku zaposlenih, ali u slučaju da ta veza "pukne", loš vajb osećaju i ostale kolege.

Od 80 % zaposlenih koji flertuju sa svojim kolegama, čak svaki drugi se upušta u "sentimentalnu vezu" na radnom mestu ( petina sa šefom ) i to stariji češće nego mladji. Tek jedna od deset veza sa radnog mesta se završi brakom, ali u svakoj trećoj kolege posle raskida ostaju u dobrim odnosima.

Ljubav i sex se mnogo češće događaju na radnom mestu nego što biste pomislili.Gotovo neprimetno kreće, ona mu se smesi u liftu, blago dvosmisleni SMS, "zaćinjene beleške",on joj uzvraća "slučajnim" dodirima u prolazu, poziva je na ručak ako ranije završe posao..

Posle nekog vremena, kad su već u "sentimentalnoj" vezi, postaju glavni trač u firmi, što postaje inicijalna kapisla definisanja veze. Priznati vezu i ljubav? Preispitati sve i prekinuti započeto?

Kako da vas ne provale?

- Preporuka onih koji su ostali neotkriveni je, pored ostalog, da simpatiji iz firme nikako ne upućujete blistave osmehe, izazovne poglede i i-mejlove lične prirode.

Ovo je pametno iz još jednog razloga: moglo bi se dogoditi da ste razmenili pogrešne signale sa tom osobom, i da završite kao subjekat (ili objekat) seksualnog uznemiravanja (mada je broj tužbi za ovu vrstu kancelarijskog delikta u poslednjoj deceniji smanjen za petinu).

Kancelarijski sto omiljeni za sex

Amerikanke su kao omiljen prostor za seks na radnom mestu navele kancelarijski sto, dok su njihovi, udobnosti skloniji, sunarodnici radije birali kauč ili fotelju. I jedni i drugi se, međutim, slažu da su najnezgodnija gnezda za ljubavne sastanke arhiva, soba za distribuciju pošte i fotokopirnica.