Pocetna » Ljubav i Sex


Ljubavne taktike: U čemu zaista uživaju muškarci?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1210
Dodao/la: ElGato
datum: 2011-11-28


Žene treba da shvate koliko muškarci uživaju u lovu i da su izrazito takmičarski nastrojeni. Oni vole da popravljaju stvari, da ih proučavaju, da tragaju za nečim. Dozvolite im to.
- Igra mačke i miša koja ženu izluđuje, muškarcima je zapravo veoma uzbudljiva. To je suštnska razlika između polova. Ženi je, najčešće, cilj ozbiljna veza koju možemo nazvati i odredištem. Muškarcu je "putovanje" do tog odredišta često najzanimljivije - piše Šeri Argov u knjizi "Zašto mušakrci vole kučke".
Ona dalje objašnjava da će se muškarac koji želi nešto za to i boriti, i da će ta borba samo rasplamsati njegovu želju. Ako ne uspe iz prvog pokušaja, on počinje da žudi za tim ciljem. To ga izaziva i raspaljuje mu maštu.
- Žena koja je suviše fina ometa ovaj proces. Muškarac će se verovatno dosađivati ako ne mora naročito da se trudi - smatra Argov.
Po njoj, niko, ni u jednoj oblasti života, ne ceni ono što dobija na poklon i bez muke. Kada žena odmah spava sa muškarcem time ga ne vezuje za sebe. - Muškarci s kojima sam pričala često su mi priznavali da seks do kojeg su lako dolazili nije bio tako zanimljiv.
Argov kaže da je to isto kao i džekpot - ako odmah dobije završio je za to veče. Ali, ako dobije postepeno, situacija se razvija drugačije. Nekoliko puta će dobiti, a zatim malo izgubiti.
"U tom trenutku motkom ga ne možete oterati od džekpota jer mu se čini da je na pragu novog dobitka. Gotovo oseća ukus pobede. Njegova urođena takmičarska muška priroda stupa na scenu i navodi ga da ostane tu i da se bori. A ako gubi, boriće se još odlučnije."
Spisateljica, kao primer koliko muškarci vole da sami nešto ulove, navodi priču o grupi muškaraca koji odlaze zajedno u lov. Oni nedelju dana spavaju u prljavoj vreći i dozvoljavaju komarcima da ih grizu. Jedu suvu hranu, često im je zima. Zašto? Zbog lova!
A onda, kada uspe da ubije losa, dolazi kući šepureći se poput pauna i želi da glavu životinje okači nasred dnevne sobe.
"Obratimo pažnju na nešto veoma važno. Kada biste mu ostavili glavu losa ispred vrata, on ga ne bi ni pipnuo. Eto kako lov utiče na njegovo interesovanje za ženu. Kad žena juri muškarca, to je isto kao da mu ostavlja mrtvog losa na pragu."
Zato, piše u knjizi "Zašto muškarci vole kučke", ona treba da mu pruži osećaj uživanja u lovu tako što neće žuriti i što će mu dozvoliti da "bude muško".
Dakle, kada on postigne cilj i misli da te je ulovio, nije zgoreg da ga nežno podsetiš kako nisi u njegovoj vlasti.

Evo nekoliko saveta s tim u vezi:
- Kada te zove i očekuje da si kod kuće, povremeno pusti da razmišlja o tome gde si otišla.
- Kada ti kaže da će te zvati, ali se ipak ne javi neko vreme, ne pokazuj da si se uzbudila, a prvu priliku iskoristi da budeš nedostupna barem sat vremena.
- Kada on deluje odsutno ne zapitkuj ga šta mu je, posveti se nekim svojim obavezama i zanimacijama.
- Kada kasni na ugovoreni sastanak s tobom čekaj ga pola sata, ne više, a onda nestani ali bez galame.
Ove situacije, kaže Argov, se ne razlikuju toliko u tome kako postupaš prema njemu, koliko u tome kako postupaš prema sebi.