Pocetna » Sport


Majk Tajson godinama lagao da je trezan: Ja sam opaki alkoholičar na ivici smrti
  Ocenite članak: 0
pregleda: 312
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-25

Slike iz Majk Tajson godinama lagao da je trezan: Ja sam opaki alkoholičar na ivici smrti


Bivši bokserski šampion Majk Tajson godinama je lagao da je trezan, a na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao u petak, konačno je priznao pravu istinu. On je rekao da ne može bez alkohola i droge i plaši se da će ga poroci oterati u grob.

- Ponekad sam loš momak. Uradio sam mnogo loših stvari i želim oproštaj. Želim da živim drugačijim životom, da budem trezan - rekao je Majk Tajson na konferenciji održanoj u Njujorku, u okviru promocije kanala ESPN.

Iako se prošle godine pohvalio da već tri godine nije okusio ni kap alkohola, Tajson je sada priznao da je trezan tek šest dana i da mu to teško pada.

- Ne želim da umrem, a na ivici sam smrti jer sam opaki alkoholičar. Pravo je čudo što ovih nekoliko dana nisam ništa konzumirao. Lagao sam sve da sam trezan, a nisam bio. Ne želim više da uzimam drogu i alkohol - rekao je on.Bivši sportista je već triput bio na rehabilitaciji, ali bezuspešno. Nada se da će ovoga puta konačno uspeti da se oslobodi loših navika. On je na konferenciji govorio i o svađi sa bivšim trenerom i smrti svoje ćerke.

Četvorogodišnja Egzodus preminula je u maju 2009. godine, kada se udavila gajtanom igrajući se na traci za trčanje. Tragedija je Tajsona trgla iz ponora u koji je sve dublje tonuo.

- Tada sam uzimao ogromne doze. Planirao sam da se ubijem, ali smrt moje ćerke me je trgla iz takvih razmišljanja. Prošao sam kroz pakao, ali želim da živim - objasnio je on.

Na kanalu HBO uskoro će početi da se emituje Tajsonova brodvejska monodrama pod nazivom "Majk Tajson: Neosporna istina". Tekst je napisala njegova žena Kiki, a govori o putu od opasnog momka iz Bruklina do požrtvovanog oca.


IZVOR