Pocetna » Sport


Mesi i Ronaldo pomeraju granice




  Ocenite članak: 0
pregleda: 936
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-07




Ipak, kada se pomenu nastupi španskih velikana, koliko god njihova postava deluje uigrano i organizovano, u prvi plan izbije gotovo neverovatan tandem. Pojedinačni učinak Lea Mesija i Kristijana Ronalda se znatno povećava iz meča u meč, a gornja granica se ne nazire. Omaleni Argentinac je sa tri pogotka protiv Plzenja dodatno povećao svoj golgeterski bilans u Barseloni i sada stoji na cifri od 202 postignuta gola u dresu Katalonaca na 286 utakmica. Sigurno je da se neće dugo zadržati na toj cifri i da će uskoro sa „trona“ biti svrgnut Cezar Rodrigez koji je tokom boravka na Nou Kampu između 1942. i 1955. godine postigao 235 pogodaka.

Mesi je ove sezone u svim takmičenjima postigao već 22 gola, a prošle godine zaustavio se ka „koti“ 53. Upravo zbog toga, bivši trener Milana i selekcije Italije Arigo Saki smatra da je prednost na njegovoj strani u odnosu na Kristijana Ronalda.

- Portugalac je odličan igrač, ali u poslednje vreme nije napredovao toliko kao Mesi. Argentinac je najčistiji dijamant. Ronaldo je sjajan fudbaler, ali ne ostavlja isti utisak. Ne znam šta je u pitanju, možda je malo izgubio entuzijazam. Kristijano ima mnogo kvaliteta i strašan je igrač, ali fudbal nije igra 11 individualaca, već ekipe. On trenutno nema isti uticaj kao Mesi - istakao je Saki.

Međutim, Ronaldo pokušava na svakom koraku da demantuje Sakija i ostale stručnjake čije su simpatije na strani „gaučosa“. Sa dva gola u pobedi nad Lionom, Ronaldo je stigao do gotovo neverovatnog 100. pogotka na 104 meča otkad je 2009. stigao u „kraljevski“ klub. Ne treba zaboraviti da je trocifreni broj golova za svoj bivši klub Mančester junajted postigao tek u 253. nastupu za „crvene đavole“. Ronaldo je 76 golova dao u Primeri, što je sedam manje od slavnog Ronalda iz Brazila, sedam puta je Kristijano bio strelac u Kupu kralja, jednom u Superkupu, a u Ligi šampiona je stigao do 16. gola u belom dresu tima sa Santjago Bernabeua.

Borba se nastavlja, ko će odneti više pojedinačnih i ekipnih priznanja. Ni Mesi ni Ronaldo ne posustaju, golovima širom kontinenta uveseljavaju istinske ljubitelje fudbala.