Pocetna » Sport


Mijailović: Kriv sam za sve, i dalje ću da šutiram penale




  Ocenite članak: 0
pregleda: 641
Dodao/la: BMW
datum: 2014-04-27


Jedan od tragičara 146. večitog derbija Nikola Mijailović, kao jedan od najiskusnijih fudbalera Crvene zvezde, preuzeo je odgovornost za poraz od Partizana u Humskoj (2:1).

Levi bek crveno-belih je u 34. minutu iz penala gađao donji levi ugao, ali je golman crno-belih Milan Lukač pročitao njegovu nameru i odbranio udarac sa bele tačke, kao i nešto ranije kada je najstrožu kaznu izveo Miloš Ninković.

"Isključivo je moja krivica i moj poraz, prihvatam sve na sebe i od sada sve je na meni. Nemam šta da mislim, ja sam kriv za sve i preuzivam sve u svoje ruke da osvojimo titulu, a i dalje ću da šutiram penale", naglasio je Mijailović.

Zvezda je u derbiju nastavila sa očajnim izvođenjem penala, jer su realizovali samo dva od osam penala u Superligi.

"Dobro smo odigrali, ali da smo bar odigrali nerešeno, sve bi se poklopilo. Idemo dalje, treba da gledamo pozitivno i da izađemo jači, i što pre da zaboravimo ovaj derbi. Nije nam lako, imamo još četiri jake, ozbiljne utakmice, na dobrom smo putu i dalje smo u prednosti. Nismo deca da sad padnemo, da spustimo glave, kao da se sve srušilo. Izgubili smo derbi, ali smo imali dobre šanse, promašili smo dva penala i bilo je teško psihički da se vratimo. Izgleda da nam nije bilo suđeno, ali to nikako ne umanjuje pobedu Partizana, svaka im čast. Mi idemo dalje, imamo tri boda prednosti i to moramo da iskoristimo", rekao je Pavićević.

Iskusni štoper se osvrnuo i na pobedonosni gol Nemanje Kojića u 90. minutu.

U trenutku kada je lopta išla nisam ni video Kojića iza sebe, imali smo loptu i on i ja, ne znam da li sam zakačio loptu ili njega, i jednostavno nekako se odbila.. Neverovatno je kako je ušla u gol, sve se poklapalo od samog početka i posle dva promašena penala sve je krenulo nizbrdo. Imali smo igru i loptu dosta u nogama, ali izgubili smo kako smo izgubili, ostaje žal za tim penalima. Neće nam biti lako, moramo da budemo pravi, iskusna smo ekipa i ne smemo više da dozvolimo takve greške", istakao je Pavićević, kome je ovo bio prvi večiti derbi.

"Naši navijači su fenomenalni. Izgubili smo a oni su nas pozdravili posle utakmice, i oni osećaju da smo na dobrom putu i da smo u prednosti i pored izgubljenog derbija", naglasio je Pavićević.


IZVOR