Pocetna » Sport


Milan upisao petu uzastopnu pobjedu, Inter slavio u gostima




  Ocenite članak: 0
pregleda: 652
Dodao/la: BMW
datum: 2014-04-19


Ove subote na rasporedu su sve utakmice 34. kola prve talijanske nogometne lige, a u prvih osam većih iznenađenja nije bilo.

Milan je nastavio seriju pozitivnih rezultata 3-0 pobjedom nad Livornom. Do pete pobjede u nizu Milan je stigao pogocima Marija Balotellija, Adela Taarabta i Giampaola Pazzinija u završnici prvog, početku drugog, odnosno na kraju drugog poluvremena. Balotelli je svoj prvi pogodak u Seriji A nakon 19. januara postigao u 43. minuti, nakon ubacivanja s desne strane Kevina Constanta. Bio mu je to 14. prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

Taarabt je pak postigao svoj četvrti pogodak u dresu Milana nakon šest minuta igre u nastavku, izvrsnim solo prodorom u šesnaesterac gostiju. Pazzini je drugi pogodak ove sezone dao gol nakon Balotellijeve asistencije. Milan je pobjedom skočio na šesto mjesto prvenstvene tabele, na kojem se bodovno izjednačio s Parmom, koja je pred svojim navijačima poražena od Intera s 2-0.

Rolando je postigao gol za vodstvo gostiju u trećoj minuti nastavka, dok je Guarin potvrdio pobjedu svojoj ekipi u 89., samo minutu nakon što je ušao u igru. Inter je pobjedom stigao na dva boda od četvrtoplasirane Fiorentine, koju u nastavku dana čeka domaći susret protiv drugoplasirane Rome.

Napoli je gostovao kod Udinesea i uzeo samo bod zahvaljujući pogotku domaćeg nogometaša Brune Fernandesa. Gosti su poveli u 39. minuti preko Josea Callejona, ali je bod domaćinu ostavio Portugalac nakon asistencije Giampiera Pinzija, čovjeka koji je u prvoj minuti utakmice zaradio žuti karton!

Mini iznenađenje priredio je Torino, koji je kao gost kod Lazija uzeo bod odigravši 3-3. Rimljani su vodili 1-0 i 2-1, ali je Torino preokrenuo rezultat pogocima Panagiotisa Tachtsidisa i Cire Immobilea, te u završnici poveo s 3-2. No bod je domaćinu debelo u sudijskoj nadoknadi sačuvao Antonio Candreva svojim drugim pogotkom na susretu. Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta za ekipu Lazija.

Serie A, 34. kolo:

Genoa – Cagliari 1-2 (De Maio 3 / Sau 37, Ibarbo 82)
Atalanta – Verona 1-2 (Denis 87 / Donati 53, Toni 72)
Parma – Inter 0-2 (Rolando 48, Guarin 89)
Milan – Livorno 3-0 (Balotelli 43, Taarabt 51, Pazzini 83)
Udinese – Napoli 1-1 (Bruno Fernandes 54 / Jose Callejon 39)
Catania – Sampdoria 2-1 (Leto 45, Bergessio 63 / Okaka 61)
Chievo – Sassuolo 0-1 (Berardi 40)
Lazio – Torino 3-3 (Mauri 42, Candreva 61-11m, 90+4 / Kurtič 52, Tachtsidis 67, Immobile 89)
Juventus – Bologna (kasnije)
Fiorentina – Roma (kasnije)


IZVOR