Pocetna » Tracevi


Miloš Bojanić nije dobio 100.000 evra od Farme.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1001
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-01-05


Miloša Bojanića je učešće u rijalitijima, izgleda, koštalo više nego što je očekivao! Zbog vređanja Jevreja na „Dvoru“ završio je na sudu, a više od godinu dana čekao je da mu uplate novac osvojen za pobedu na „Farmi“. Tek onda su počeli problemi. Pevač da nije dobio para koliko je trebalo!

- U rijalitiju sam, mimo osvojene prve nagrade, samim učešćem zaradio 48.000 evra, ali nisam znao da se to poništava ako osvojiš 100.000 evra. Isto tako, po ugovoru televizija Pink uzima 20 odsto i kad se od tih primljenih 80.000 oduzme mojih 48.000, ispada da je prva nagrada zapravo 32.000 evra. I to bez plaćenog poreza na dobit, koji sam takođe obavezan da platim.

Čim vam je isplaćena nagrada, napali su vas da niste ispunili obećanje i uplatili deo novca deci u domu „Mladost“ u Bijeloj.
- Video sam to na internet-strani nekog albanskog lista, a tekst je pisan na srpskom jeziku. Nisam izjavio ono što su oni napisali. Isprovocirali su me pitanjima i tonom, ali nikada nisam rekao da ne dam pare za decu u Bijeloj, kao što nikada nisam pominjao sumu od 5.000 evra, koja se u tom tekstu pominje.

Šta se, u stvari, desilo?
- Problem je nastao kad sam odlučio da za svoj novac deci kupim poklone i da im na manifestaciji „Otvorena vrata“, koju u tom domu održavaju svake godine 28. decembra, donesem i uručim paketiće. Razmišljao sam i da se prerušim u Deda Mraza i da tu decu usrećim u svakom pogledu. Direktoru Borislavu Đukanoviću se to, očigledno, nije svidelo, jer mi se od momenta kad sam mu saopštio svoje planove više nije javljao.

A kakav je zapravo bio dogovor?
- Obećao sam deci pomoć i svi znaju zašto to dosad nisam učinio. Čim mi je novac legao na račun, rešio sam da ispunim obećanje, a način na koji ću to uraditi je, valjda, samo moja stvar. Kako neko može da spekuliše koliko ću ja da odvojim od svoje nagrade i šta planiram da toj deci poklonim. Uvredio sam se kad mi je direktor rekao da ne donosim paketiće sa slatkišima.

Niste valjda deci hteli da kupite slatkiše?
- Nisam mislio da se pojavim tamo sa siromašnim poklonima. Tražio sam mu specifikaciju, na osnovu koje bih deci kupio šta im treba i kako bih znao veličinu garderobe i brojeve cipela. Ništa od toga nisam dobio, a ni direktor mi se više nije javljao. Posle je objavljen članak, a potom su usledili grozni komentari i pretnje na moj račun. No, to me neće sprečiti da pomognem toj deci. Pozvaću Međunarodni Crveni krst i preko njih ću organizovati pomoć.

Ima li načina da se odbranite od optužbi za vređanje Jevreja?
- I tu je došlo do obrtanja teza. Optužen sam i pre nego što je uzeto u razmatranje to što sam stvarno rekao u rijalitiju. Ja sam tamo smirivao situaciju, pokušao sam da objasnim, nisam želeo nikoga da uvredim. Rekao sam samo da ne možemo voleti Jevreje koji su nas bombardovali, koji su nam poslali uranijum, rak i čuda… Ništa pogrešno nisam rekao, ako se zna da su glavni inicijatori bombardovanja – Klinton, Olbrajtova, Kušner i Holbruk – Jevreji! O njima se govorilo i u Skupštini i u svim našim medijima, jer su krivi za genocid. Nikome se to nije uzelo za zlo, samo se meni navodi kao greh.

Zbog čega ste se politički angažovali?
- U SNS sam se učlanio iz revolta i planiram da se maksimalno angažujem u kampanji za sledeće izbore kako bih pomogao svom narodu. Ne znam šta vlast ima protiv Miloša Bojanića, ali očigledno nešto ima.