Pocetna » Sport


Minimalac bledog Partizana u Humskoj, Jojić slomio otpor Tuna




  Ocenite članak: 0
pregleda: 669
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-23

Slike iz Minimalac bledog Partizana u Humskoj, Jojić slomio otpor Tuna Slike iz Minimalac bledog Partizana u Humskoj, Jojić slomio otpor Tuna Slike iz Minimalac bledog Partizana u Humskoj, Jojić slomio otpor Tuna


Fudbaleri Partizana pobedili su Tun sa 1:0 pred 12.000 gledalaca u Humskoj, u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope. Strelac jedinog gola bio je Miloš Jojić u 70. minutu, pa crno-beli nose minimalnu prednost na revanš sledećeg četvrtka.



Još jednu bledu igru, koja ne prolazi u Evropi, prikazali su fudbaleri Partizana. Bez ideje, driblinga, završnog pasa, svega onoga što je neophodno za veliku scenu, ali su ipak uspeli da postignu prvi evropski gol ove sezone u Humskoj i dođu do pobede.

I kada im se ukažu šanse za pogodak, izabranici Vuka Rašovića kao da ne znaju da ih krunišu. Imali su jalovu inicijativu protiv Tuna celo prvo poluvreme, koji se nije pokazao u Humskoj kao nepremostiva prepreka, već kao slabiji rival.

Uvodni momenti su protekli bez ikakvih uzbuđenja, da bi se u 20. minutu posle kornera Jojića stvorila gužva u kaznenom prostoru rivala, ali Mitrović nije mogao da prebaci loptu preko gol-linije sa dva metra. Crno-beli su najbolju priliku imali 15 minuta kasnije i prosto je neverovatno kako se Jojić nije upisao u strelce.



Aksentijević je pobegao po desnoj strani i šutirao, vezista Partizana je naleteo na odbitak, ali je umesto da zatrese mrežu, pogodio jednog od igrača Tuna na samoj gol-liniji iz neposredne blizine. U finišu prvog poluvremena u prilici se našao i Saša Ilić, ali je glavom samo stavio na muke Favrea posle kornera Jojića.

Po povratku sa pauze, neočekivano su mnogo bolje zaigrali gosti. Šnuvli i Martinez su stavili na muke Stojkovića, koji je u tri navrata bio na pravom mestu, a dva puta je vadio loptu iz samih uglova i sačuvao svoju mrežu.



na isteku sat vremena, jer je talentovani vezista uneo živost u redove crno-belih. Pokrenuo je nekoliko akcija, a iz jedne takve u 70. minutu loptu je preuzeo Jojić, krenuo u solo prodor, prošao dvojicu čuvara ušao u kazneni prostor i pogodio donji desni ugao za 1:0 i radost na tribinama.

Dao je krila vodeći gol igračima Partizana, nastavili su da opsedaju gol rivala, a najbolju priliku da udvostruči prednost imao je Ninković kada je sa distance ciljao donji desni ugao, ali je Favre krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, pa crno-beli nose minimalnu prednost na revanš u Švajcarsku narednog četvrtka.


IZVOR