Pocetna » Sport


Minimalna pobjeda Juventusa nad Borussijom




  Ocenite članak: 0
pregleda: 942
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-02-25


Fudbaleri Juventusa savladali su na svom terenu ekipu Borussije Dortmund sa 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.


Juventus je u vodstvo došao već u 13. minuti. Morata je asistirao Tevezu koji je pogodio za vodstvo domaćih od 1:0. Slavlje nije dugo trajalo jer je Marco Reus samo pet minuta nakon toga poravnao na 1:1.

Taj rezultat bio je na snazi sve do pred kraj prvog poluvremena kada je Morata u 42. minuti pogodio za novo vodstvo Juventusa. Pogba je asistirao španskom napadaču koji je rutinskim pogotkom sa ruba peterca vratio prednost Juventusu.

Drugo poluvrijeme donosi napade Stare dame koja je željela stići do sigurnijeg vodstva. U dobrim prilikama su u nekoliko navrata bili Tevez i Chiellini, ali se rezultat do kraja nije mijenjao. Najbolju šansu za povećanje prednosti imao je Pereyra u 88. minuti kada je promašio sjajnu priliku. Izašao je jedan na jedan sa golmanom Dortmunda ali je šutirao pokraj gola.

Juventus će tako u Dortmund putovati sa minimalnom prednošću od 2:1, ali daleko od toga da ovaj rezultat ne može zadovoljiti ni goste iz Dortmunda koji su uspjeli postići pogodak u gostima.

Liga prvaka, 1/8 finala:

Juventus - Borussia 2:1


IZVOR