Pocetna » Nauka


Misteriozna lopta iz svemira uplašila stanovnike Namibije




  Ocenite članak: 2
pregleda: 1184
Dodao/la: Asuris
datum: 2011-12-23


 

   -Metalna lopta koja izgleda kao da je ispala iz naučno fantastičnog filma, pronađena je na poljima jednog     farmera u Namibiji u Africi, ali niko ne zna odakle je došla. Misteriozna lopta izazvala je paniku među   stanovništvom koje sumnja da je u pitanju deo vanzemaljskog broda.
    
-Lopta koja podseća na glavu nekog od junaka iz Teletabisa teška je šest kilograma, a široka je oko 30 centimetara. Prilikom pada prouzrokovala je krater dubok pola metra i širok skoro četiri, a sama lopta otkotrljala se oko 20 metara od mesta udarca. 
-Uplašeni lokalci tvrde da su dan pre nego što je lopta pronađena čuli eksplozije. 
Dok jedni tvrde kako je to dokaz postojanja vanzemaljskog života, drugi kažu da je možda deo satelita ili Velikog hadronskog akceleratora. 
-Pl Ludik forenzičar u policiji kaže da je lopta pronađena pre mesec dana i da je napravljena od materijala koji je poznat čoveku, odnosno od materijala koji se koristi za izgradnju svemirskih letelica. 
-On takođe smatra da su eksplozije koje su lokalci čuli mogle biti probijanje zvučnog zida ili udarac metalne lopte u zemlju. 
-Ono što je sigurno je da nije u pitanju eksplozivna naprava, ali je taj neobični objekat ipak predat na ispitivanje u NASA.