Pocetna » Sport


Morata koban za Kraljeve: Juventus zakazao finale protiv Barcelone




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1260
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-05-14


Juventus je ponovo bio koban za Real Madrid. Nakon trijumfa rezultatom 2:1 u Torinu Stara dama je na večerašnjem gostovanju u Madridu izborila remi rezultatom 1:1 što je u konačnici bilo dovoljno za plasman u finale.


Šestog dana narednog mjeseca Juventus će u velikom finalu u Berlinu igrati protiv Barcelone.

U petoj minuti prvu priliku za Real Madrid propustio je Karim Benzema. Potom je iz slobodnog udarca pokušao Ronaldo, da bi u 13. minuti prvu priliku za Juventus propustio Vidal. U 20. minuti Gianluigi Buffon sjajnom intervencijom zaustavlja bombu Garetha Balea sa dvadeset metara.

U 22. minuti sudija Jonas Eriksson pokazuje na bijelu tačku nakon kontakta Chielinija i Jamesa Rodrigueza. Odgovornost je preuzeo Cristiano Ronaldo koji je šutirao po sredini gola pogodivši za vodstvo Reala.

Osam minuta kasnije nakon kornera sa lijeve strane glavom je šutirao Benzema, a njegov udarac dobrom intervencijom zaustavio je Gianluigi Buffon.

U petoj minuti nastavka Marchisio je zaprijetio udarcem sa dvadesetak metara. Bio je to nagovještaj onoga što će uslijediti u 57. minuti kada je Alvaro Morata drugim pogotkom protiv bivšeg kluba Juventus doveo pred vrata finala.

Pet minuta kasnije veliku priliku za Real propustio je Bale na dodavanje Marcela. Udarac je potom isprobao James Rodriguez. Stopostotnu priliku na drugoj strani propustio je Marchisio čiji je udarac odlično odbranio Iker Casillas.

Potom je glavom iz neposredne blizine gol Juventusa prebacio Gareth Bale. Isti igrač prijetio je i u 83. minuti. Četiri minute kasnije veliku priliku za Juventus propustio je Paul Pogba čiji je udarac odbranio Iker Casillas.

Polufinale Lige prvaka:

Real Madrid - Juventus 1:1


IZVOR


0   Spam
santi_1   (2015-05-14 5:40 PM) [Sadrzaj]
ruze