Pocetna » Zdravlje


Može li telo da predvidi budućnost?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1109
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-11-12


Najnovija istraživanja pokazuju da ljudsko telo predoseća promene i važne događaje neposredno pre nego što se oni zaista dese. Ovo je objavljeno u časopisu "Granice percepcije" u okviru istraživanja o najnovijim zakonima prirode koji ukazuju na postojanje "predosećaja" u ljudskoj prirodi.

- Događaje možemo predosetiti bez ikakvog prethodnog nagoveštaja - kaže Julija Mosbridž, sa katedre za neurologiju, koja je i koautor studije koja dokazuje postojanje predosećaja u ljudskoj svesti.
Ona navodi da studija pokazuje možda male, ali svakako relne dokaze o novim zakonima u prirodi, međutim naučnici su generalno skeptični.
- Brojna istraživanja već su pokazala da postoji fizička reakcija koja se ispoljava ubrzanim otkucajima srca, pulsa i moždanim aktivnostima koje se menjaju u rasponu od jedne do 10 sekundi, kada osoba na primer vidi nešto zastrašujuće. U većini ovih eksperimenata zastrašujuće slike su nasumično predstavljane ljudima, a da oni prethodno nisu imali nikakvu ideju, niti fizičku reakciju na to što tek treba da vide ili dožive - kažu naučnici.
Kako bi proverila ovu studiju, Mosbridžova i njen tim analizirali su više od dve hiljade ovakvih istraživanja. Oni su pronašli da se u ljudskom organizmu dešavaju reakcije sa kojima se uzbuđenje menja neposredno pre nekgo što se desi neki važan događaj, što ukazuje na to da ljudsko telo podsvesno predoseća.
Ona naglašava da studija ne ukazuje na to da ljudi imaju natprirodne moći, već da je to upravo u sklopu prirodnih zakona, koje još niko do kraja nije razumeo.