Pocetna » Zdravlje


Najzdravije piće koje vam pomaže u mršavljenju




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1065
Dodao/la: Gale
datum: 2014-07-24


Ako je pijete pre svakog obroka, brže mršavite od onih koji broje kalorije u svakom zalogaju, tvrdi NUTRICIONISTA dr Brenda Dejvi…

Voda je najzdravije piće i verovatno jedino koje pomaže da oslabimo, a pri tom SE kilogrami ne vraćaju, tvrde stručnjaci. Ova "magična" tečnost na prirodan način potiskuje apetit i razgrađuje masnoće. Naučnici tvrde da smanjen unos može da dovede do taloženja masnih naslaga.

Ako popijete čašu vode pre svakog obroka, brže mršavite od onih koji broje kalorije u svakom zalogaju, objašnjava dr Brenda Dejvi, nutricionista sa Univerziteta Virdžinija. Njen tim je tri meseca analizirao kilažu ispitanika i REZULTATI su pokazali da su osobe koje su pre svakog obroka pile vodu izgubile sedam kilograma, čak 2,5 više od onih koji su strogo pazili šta jedu.

Osim toga, Brenda savetuje da se uzdržite od zaslađenih pića, jer su pogubni za stas.

Kada pre jela popijemo VODU, osećamo sitost i manje jedemo, objašnjava američki nutricionista. Supe, čorbe i ostala jela bazirana na vodi, mogu da budu čak i efikasnija od vode. Sličan efekat se postiže sa voćem, povrćem i kašama, jer previše vode u kratkom vremenskom periodu nije dobro za organizam.

S druge STRANE, ako unosimo malo vode, telo to shvata kao pretnju po život i počinje da zadržava svaku kap u međućelijskom prostoru, što za posledicu najčešće ima otečena stopala, noge i šake. Dehidratacija usporava cirkulaciju krvi i aktivnost mozga, iscrpljuje telo. Voda kontroliše sistem za varenje, ispira štetne materije, oslobađa telo od toksina. Dok prolazi kroz bubrege, pomaže telu da se oslobodi suvišne količine soli.

Najbolje je da je pijete hladnu, jer se brže apsorbuje, ali izbegavajte LED.


IZVOR