Pocetna » Zanimljivosti


Napravio zvonce na biciklu od 178 decibela!




  Ocenite članak: 1
pregleda: 966
Dodao/la: POKILICA
datum: 2012-07-19


Yannick Read (41) iz Londona je napravio zvonce koje bi zaista morali da čujete ili da možda ogluvite kada bi prošao kraj vas i zazvonio.Njegovo zvonce na biciklu pokreće modifikovana boca za ronjenje....
Yannick kada se voza na biciklu mora da nosi zaštitu za uši kako ne bi ogluveo,jer njegovo zvonce za bicikl stvara buku od nevreovatnih 178 decibela,zvuk koji prizvodi zvonce je jače i od aviona Konkorda prilikom poletanja.

Read je svoje zvonce nazvao ''The Hornster'' i napravio ga je samo radi toga što mu je dosadilo da mu automobili i kamioni stalno presecaju put i oduzimaju prvenstvo prolaza.

Sistem je dizajnirao u saradnji sa Asocijacijom za ekološki transport,da bi ukazali na opasnosti koje prete biciklistima na gradskim ulicama Londona i ostalih gradova Velike Britanije.Ako želite i dopalo vam se zvonce za bicikl ''The Hornster'' možete ga kupiti za 4.995 funti.

''U svim gradovima postoji problem sa vozačima kamiona koji ne obraćaju pažnju na bicikliste pa smo pomislili da bi bilo lijepo da im damo do znanja da smo tu."rekao je Read medijima.


+1   Spam
LaMistress   (2012-07-24 3:08 PM) [Sadrzaj]
e ovo meni treba za auto :D