Pocetna » Ljubav i Sex


Napravite svoju seks piramidu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1015
Dodao/la: ElGato
datum: 2011-11-28


Odavno se zna da unošenje samo jedne vrste hrane tokom dužeg perioda nije dobro za organizam. Ako svaki dan jedete jedno isto, makar to bili i vaši omiljeni kolačići, posle nekog vremena ćete se osećati loše. Isto je i sa hranjenjem vašeg seksualnog apetita – ako svakodnevno "naručujete isto jelo" velike su šanse da će vam na kraju dosaditi. Niko ne kaže da treba da postavite trapez u spavaću sobu ili pozovete komšije da vam se pridruže, ali uz nekoliko malih inovacija vaš seksualni život može postati još zdraviji i zanimljiviji. Seksualnu piramidu možete napraviti veoma lako. Samo odaberite onaj stil koji vam se najviše dopada i postavite ga kao osnovu. Iznad njega treba da bude ono što vam malo manje odgovara, i tako dalje ka vrhu, odnosno prema stvarima koje vam nisu baš omiljene.

U INTIMNOM STILU

Šta je: Ležerno istraživanje partnerovog tela koje može uključivati seksualni odnos, ali ne mora. Obuhvata poljupce, zagrljaje, dodire, razgovor i deljenje tajni.
Prednosti: Emotivna bliskost, bez pritiska da morate da ciljate na orgazam.

U AVANTURISTIČKOM STILU
Šta je: Sve što se ne uklapa u vašu uobičajenu rutinu, bilo da je to drugačiji položaj ili korišćenje seksi igračaka. Nemojte se plašiti da predložite nešto novo.
Prednosti: Podiže samopouzdanje, navodi na eksperimentisanje, pojačava seksualni nagon.

U ELEKTRIČNOM STILU

Šta je: Seks "na brzaka" u kome predigra kratko traje ili je u potpunosti izostavljena. Ne zahteva planiranje unapred već vam dozvoljava da budete spontani.
Prednosti: Idealan za zauzete žene koje nemaju vremena za dugo vođenje ljubavi. Pretvara svaku dosadnu žurku u vašu ličnu zabavu koja se odvija u toaletu noćnog kluba.

U STILU POMIRENJA

Šta je: Upravo ste imali raspravu sa partnerom koja se napokon završila. Sada želite da upotpunite pomirenje fizičkom i emotivnom bliskošću.
Prednosti: Nakon seksa imaćete više strpljenja da saslušate drugu stranu i zajedno pronađete rešenje. Vrlo je moguće da ćete zaboraviti zbog čega ste uopšte pokrenuli svađu.

U DOMINANTNOM STILU

Šta je: Tačno znate šta želite i nećete se zaustaviti dok to ne dobijete. Kada osetite želju za seksom ne prihvatate "ne" kao odgovor.
Prednosti: Povremeno nije loše preuzeti inicijativu, jer to uvećava šanse da ćete biti zadovoljni. Otvoreniji odnos u krevetu znači veću otvorenost i na drugim poljima veze.

U SOLO STILU

Šta je: Ako trenutno nemate partnera, to ne znači da ne treba da uživate. Potrebno vam je samo malo mašte.

Prednosti: Ne samo da ćete se osećati opušteno, već ćete i upoznati svoje telo i saznati šta vam najviše odgovara.