Pocetna » Film


Nastavak "Prometeja" je već napisan




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1017
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-01

Slike iz Nastavak "Prometeja" je već napisan


Reditelj Ridli Skot je saopštio da je scenario za nastavak filma "Prometej" već završen, ali nije otkrio planove o tome kada će početi snimanje drugog dela ovog naučnofantastičnog ostvarenja.

Prvi deo filma "Prometej" je u bioskope ušao u junu 2012. godine i zamišljen je kao neka vrsta prethodnika Ridli Skotovog klasika "Osmi putnik" iz 1979. godine. U njemu su Majkl Fasbender i Numi Rapas glumili posadu svemirskog broda koja je u misiji sprečavanja istrebljenja ljudske vrste.



Film je u javnosti prihvaćen sa vrlo pomešanim reakcijama, kako od kritike, tako i od obožavalaca naučne fantastike, ali je na blagajnama ostvario sasvim solidan uspeh, zaradivši nešto preko 400 miliona dolara širom sveta.

Kompanija 20th Century Fox je u avgustu 2012. godine odobrila snimanje drugog nastavka "Prometeja", ali je od tada bilo malo informacija o tome dokle se stiglo u realizaciji. Ridli Skot je nedavno rekao da je izrada scenarija "pri kraju", ali je u najnovijem intervjuu koji je dao listu "Empajer" nagovestio da je sa pisanjem priče završeno.

Međutim, on nije saopštio kada planira da počne snimanje filma, već je objasnio da trenutno u svom rasporedu ima druga dva projekta pre "Prometeja 2", što bi trebalo da znači da je on "na dugačkom štapu".

"Zbog ova dva posla na kojima sam trenutno angažovan, "Prometej 2" će morati da sačeka, prepostavljam 2014. ili 2015. godinu", dodao je Ridli Skot.

Scenaro za prvi deo "Prometeja" je napisao tvorac serije "Lost", Dejmon Lilndelof, po originalnom tekstu Džona Spajtsa, ali nije potvrđeno da je angažovan i na pisanju scenarija za nastavak filma. U junu ove godine Džek Paglen je bio u nekoj vrsti pregovora za posao scenariste na filmu, a nije poznato ni koja će glumačka ekipa biti angažovana u nastavku ovog naučnofantastičnog ostvarenja.


IZVOR