Pocetna » Sport


NBA (plej-of): Rondo odveo Boston u finale Istoka




  Ocenite članak: 0
pregleda: 774
Dodao/la: $teX
datum: 2012-05-27


Košarkaši Boston Seltiksa plasirali su se u finale Istočne konferencije pošto su u majstorici savladali Filadelfiju Siksers na domaćem parketu rezultatom 85:75 i tako slavili ukupno sa 4:3 u seriji. Boston će u finalu konferencije igrati protiv Majami Hita, koji je ranije izašao na kraj sa Indijana Pejsersima (4:2 u pobedama).

Junak velikog trijumfa Seltiksa je Radžon Rondo, koji je 11 od 18 poena postigao u poslednjoj deonici kada je i prelomljen susret. U odlučujućim momentima vezao je pet poena, trojka i dva slobodna bacanja, što je Bostonu na 1:44 minuta do kraja donelo 10 poena razlike (80:70), posle čega više nije bilo pomoći za Filadelfiju. Egzaltirana publika u TD Gardenu poklicima "MVP" jasno je stavila do znanja šta misli o igri svog ljubimca. Fenomenalni plejmejker ostvario je još jedan tripl-dabl, pošto je uz 18 poena u statistiku uneo i po 10 skokova i asistencija, a imao je i tri ukradene lopte.

Isti broj poena imao je i Kevin Garnet, uz čak 13 skokova, dok je Brendon Bas ubacio 16. Veteran Pol Pirs takođe je dao značajan doprinos trijumfu, uz 15 poena imao je devet skokova i po tri asistencije i blokade.

Kod Filadelfije najistaknutiji Andre Igudala sa 18 poena i četiri skoka, dok su Džru Holidej i Elton Brend poslednji meč u sezoni završili sa po 15 poena na kontu.

Boston i Majami će finalnu seriju Istoka otvoriti u noći između ponedeljka i utorka po srednjeevropskom vremenu, a prva utakmica igraće se na Floridi jer Hitsi imaju prednost domaćeg terena.

Na Zapadu je od ranije poznato da će se za veliko finale boriti Oklahoma i San Antonio, a njihova serija kreće u noći između nedelje i ponedeljka po našem vremenu.