Pocetna » Zanimljivosti


Nesrećni skok bandžijem: Devojka pala u reku sa krokodilima i preživela




  Ocenite članak: 0
pregleda: 990
Dodao/la: raspatikaj
datum: 2012-01-09


Erin Lengvorti (22), Australijanka koja je nakon pucanja sajle za bandži-skokove oko prvog januara upala u reku Zambezi, uspela je sa vezanim nogama da se uprkos jakim brzacima dokopa obale i izbegne napade krokodila.

Iako je ova turistkinja poželela da joj adrenalin prostruji kroz telo tokom bandži-skoka sa mosta na Viktorijinim vodopadima, nije ni slutila da će za 120 američkih dolara, koliko je platila skok, doživeti mnogo veće uzbuđenje.

Za australijski “Kanal 9” Erin je objasnila da je u reku upala naglavačke, nakon čega je morala da se bori sa jakom strujom dok je plivala ka obali reke koja pripada Zimbabveu.

- Zapravo morala sam da plivam vezanih nogu i da za sobom vučem sajlu od bandžija. Bilo je veoma strašno, pogotovo jer se ovaj kabl nekoliko puta kačio za stene - prenela je Erin svoje utiske australijskoj televiziji.

Nakon pada sa 111 metara devojka iz Perta je provela nedelju dana u bolnici, a zvaničnici su najavili istragu kako je došlo do ovog incidenta.

Na snimku koji je snimio njen prijatelj, vidi se kako Erin skače sa mosta i momenat kada je sajla pukla, a ona završila u reci. Prema procenama policije kabl je pukao kada se Erin nalazila 20 metara od površine Zambezija.

Ministar turizma Zambije, Given Lubinda, pokušao je nakon incidenta da uveri turiste da je ovaj incident izolovan slučaj i da je veoma bezbedno upražnajvati bandži-skokove na Viktorijinim vodopadima.

- Svake godine odavde skoči više od 50.000 ljudi, što potvrđuje koliko je ovo bezbedna zabava. Ovo je prvi incident od kako je pre deset godina postavljen bandži na ovom mostu - izjavio je Lubinda i zaključio da je verovatnoća da se ovako nešto dogodi jedan na svakih 500.000 skokova.

VIDEO> Pogledajte izjavu Erin Lengvorti: