Pocetna » Film


Netfliks filmovi: Ovo su bili 10 najstrimovanijih originala 2022




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1239
Dodao/la: Nutella92
datum: 2022-12-30


Polazna tačka za ovu rang listu je prvih 10 najstrimovanijih Netfliks filmova širom sveta, koje servis za striming objavljuje iz nedelje u nedelju. Sledećih 10 filmova su ostali na toj listi posebno dugo.

 

Hustle (6 nedelja u Global Top 10)

 

Nakon što je u inostranstvu uočio košarkaša koji obećava, nesrećni košarkaški skaut Filadelfije 76ers Stenli Šugarman (Adam Sandler) učiniće sve što je potrebno da dovede talenat u Sjedinjene Države. Uz pomoć novog potpisa, može li njegov tim dokazati da ima sve što je potrebno za plasman u plej-of? Pored Adama Sandlera, koji izgleda da uživa u renesansi u svojoj karijeri od "Nebrušenih dragulja", Robert Duval i Kueen Latifah glume u ovoj sportskoj drami. 

 

Sivi čovek (6 nedelja u Global Top 10)

 

Poslednji put kada je Kris Evans stao pred kameru za reditelje Entonija i Džoa Rusa, dao je svoj sjajan prolazak kao Kapetan Amerika. U ovom špijunskom trileru, međutim, bivši Marvelov superheroj pokazuje sasvim drugu stranu: on igra psihopatskog ubicu koji želi da dokrajči kolegu (Rajan Gosling) jer zna više nego što je dobro za njega. Glumica Džejmsa Bonda Ana de Armas i zvezda „Bridžertona” Reže-Džin Pejdž takođe su deo zabave. Iako su kritičari napali film, izgleda da se dopao gledaocima - toliko da je Netfliks već najavio planove da proširi svoj najskuplji original svih vremena u franšizu. 

 

 

Projekat Adam (8 nedelja u Global Top 10)

 

Rajan Rejnolds igra Adama Rida, pilota iz 2050. koji može da putuje kroz vreme koristeći crvotočine, u ovoj avanturi prepunoj akcije. Međutim, pošto će ovaj naučni napredak biti zloupotrebljen u budućnosti, on kreće u opasnu misiju u svom detinjstvu: Adam želi da pokuša da uništi tehnologiju putovanja kroz vreme pre nego što se uspostavi aeronautički program za koji radi. Na tom putu, njegovi putevi se ukrštaju ne samo sa njegovim pokojnim ocem, Luisom (Mark Rufalo), već i sa njegovim 12-godišnjim ja (Voker Skobel), dok mu se za pete drže protivnici iz budućnosti. 

 

Enola Holms 2 (4 nedelje u Global Top 10)

 

Mili Bobi Braun ponavlja ulogu tinejdžerke detektivke Enole Holms, koja želi da izađe iz senke svog slavnog starijeg brata Šerloka. Činjenica da je premlada i neiskusna u očima viktorijanskog društva i da kao žena ionako nije pogodna za posao, ne sprečava Enolu Holms da otvori sopstvenu privatnu detektivsku agenciju u drugom delu Netfliks avanture. Ali kada konačno dobije svoj prvi službeni zadatak, brzo postaje jasno da slučaj nestale devojke ima mnogo veći uticaj nego što se očekivalo. Dok traga po Londonu i svim sferama života, Enola otkriva opasnu zaveru koju samo prijatelji - i njen slavni brat Šerlok (kojeg igra Henri Kavil) - mogu da reše.

 

Purpurno srce (6 nedelja u Global Top 10)

 

Niko nije očekivao da će mali film, koji je jedva da je bio reklamiran pre objavljivanja, pobediti renomirane produkcije i postati svetski hit; ali ljubavna priča Purpurno srce postala je najgledaniji originalni film godine u julu 2022. godine, čak i nadmašivši špijunski triler Sivi čovek sa vrha 10 najboljih. Romansa je premašila 150 u samo prvoj nedelji objavljivanja milion sati strimovanja. Film govori o muzičarki sa dijabetesom Cassie (Sofia Carson) i vojniku Lukeu (Nicholas Galitzine), koji je nekada bio narkoman. Pošto su oboje u finansijskim poteškoćama, odlučuju da sklope brak iz interesa kako bi dobili bračni bonus od američke vojske. Međutim, kada je Luk teško ranjen u akciji i Kesi mora da se brine o svom mužu, njih dvoje odjednom razviju prava osećanja jedno prema drugom. 

 

 

Dobra medicinska sestra (4 nedelje u Global Top 10)

 

Čak i ljubitelji istinskog zločina će se naježiti u ovom trileru o jednom od najozloglašenijih američkih serijskih ubica: Ejmi (Džesika Čestejn) je saosećajna medicinska sestra i samohrana majka sa srčanim oboljenjem opasnim po život. Rad u noćnoj smeni na odeljenju intenzivne nege gura je do krajnjih granica, kako fizički tako i emocionalno. Ali onda dobija podršku od brižnog i osetljivog medicinskog brata Čarlija (Edi Redmejn), koji počinje da radi na njenom odeljenju. Međutim, kada serija misterioznih smrtnih slučajeva pacijenata pokrene istragu i Čarli postane glavni osumnjičeni, Ejmi mora da rizikuje svoj život i bezbednost svoje dece da bi otkrila istinu.

 

Ništa novo na Zapadu (5 nedelja u Global Top 10)

 

U novoj filmskoj adaptaciji istoimenog hit romana Eriha Marije Remarka, mladi nemački vojnici u rovovima Prvog svetskog rata moraju da nauče da krvoproliće nije tako slavno kao što su verovali. Reditelj Edvard Berger uspeo je da osvoji impresivan ansambl za svoj film: Feliks Kamerer, koji debituje u igranom filmu „Ništa novo na Zapadu“, ubedljiv je u glavnoj ulozi Pola Baumera. Albreht Šuh preuzima ulogu Stanislava Kačinskog, tu su i Edin Hasanović, Danijel Bril i Devid Strizov.

 

 

Osveti se (3 nedelje u Global Top 10)

 

Glumica 'Riverdejla' Kamila Mendes i zvezda 'Stranger Things' Maja Houk udružuju se da se osvete svojim mučiteljima u ovoj subverzivnoj tinejdžerskoj komediji. Dok Drea (Kamila Mendes) gubi status devojke u srednjoj školi nakon što njen dečko (Ostin Abrams) objavi njene golišave fotografije, nova drugarica iz razreda Eleanor (Maja Hok) pati od gadnih glasina koje se šire o njoj u letnjem kampu. Između dvoje „oštećene dece” razvija se posebno, tajno prijateljstvo, koje podseća na „Strance u vozu” Alfreda Hičkoka. Neosporan vrhunac filma je, međutim, njegova intertekstualnost i omaž tinejdžerskim filmovima iz kasnih 90-ih, posebno okrutnim namerama, bespućima, "Girls club" i "10 stvari koje mrzim kod tebe."

 

Iznad univerzuma (5 nedelja u Global Top 10)

 

Dok čeka donora bubrega, pijanistkinja Nina (Đulija Be), koja boluje od lupusa, razvija poseban odnos sa svojim lekarom, koji joj daje hrabrost da ostvari svoje muzičke snove. Brazilska melodrama na portugalskom jeziku tematski podseća na tragične mladenačke romanse poput „Tri koraka do tebe“, „Ponoćno sunce“ ili „Oblaci“ i očigledno je dobro prihvaćena od strane Netfliksove publike. Na platformi Rotten Tomatoes, „Beyond the Universe“ je dobio 97 odsto pozitivnih kritika od gledalaca. Pored harizmatičnih glumaca, fanovi su posebno pohvalili činjenicu da je centralni odnos između Nine i Gabrijela dobro razvijen i da se ne radi samo o fizičkoj privlačnosti između likova.

 

 

ATHENA (3 nedelje u Global Top 10)

 

Smeštena u Francuskoj, ova epska akciona tragedija istražuje nejednakost i policijsko nasilje u francuskoj zajednici u predgrađu: francuski vojnik Abdel se vraća kući nakon misteriozne smrti svog najmlađeg brata Idira. Tamo otkriva da je njegov mlađi brat Karim prožet osvetom, dok je njegov stariji brat Moktar skliznuo u zločin. Obojica krive policajce za Idirovu smrt. Abdel pokušava da razreši rastuće tenzije u svojoj porodici. ali kako situacija eskalira, njihova zajednica Atina se pretvara u opkoljenu tvrđavu. Kritičari ne samo da hvale društvenu relevantnost filma, već i njegovu dramatičnu strukturu i odlične glumačke performanse. „ATENA” je svetsku premijeru proslavila na Venecijanskom filmskom festivalu i čak je bila u konkurenciji za Zlatnog lava.



IZVOR


0   Spam
Iskra777   (2023-02-25 6:21 PM) [Sadrzaj]
Adam Sandler me iznenadio odlicnom glumom u filmu Hustle,i pored tog,dopalo mi se sto je film radjen po adaptiranoj biografiji mladog kosharkasha.I ostali filmovi su odlicni,samo Athenu nisam gledala.Npr.Purpurno srce,prekrasna ljubavna prica ,Dobra medicinska sestra ,Nutella je sve rekla.Vase je samo da nadjete nesto za sebe.Dobar izbor.Bravo Nutella. gj .. I molim te menjaj nick,kad ga vidim,uvek mi se jedu palacinke s nutelom. lele