Pocetna » Zanimljivosti


NEVJEROVATNO: 17 godina u vezi, a nevini!




  Ocenite članak: 1
pregleda: 880
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-29


Britanka zatražila savjet od doktorke jer ne zna da li da vodi ljubav sa dečkom s kojim živi koji u posljednje vrijeme želi nešto više od maženja i ljubljenja

Savjetnik u britanskom novinama doktorka Petra Bojnton dobila je pismo u kome se čitateljka žali da, iako s dečkom živi 17 godina, nijedno od njih dvoje još nije imalo seksualne odnose. Veoma uznemirena pita se da li je neko od njih dvoje aseksualan i šta da radi.

"Živim sa dečkom već 17 godina i veoma sam srećna. Međutim, nikada nismo imali seks. U stvari, oboje smo nevini. Iz nekog razloga, nikada i nisam imala želju za seksom", počela je svoju ispovijest čitateljka.

Za svog dečka je rekla da je divan i pažljiv, ali je u nedoumici šta da uradi jer on u posljednje vrijeme želi nešto više od maženja i ljubljenja. Želi da osjeti i sazna kako izgleda imati seks s nekim.

Žena od doktorke Bojton traži savjet da li da mu udovolji i objašnjava da je veoma uplašena da će da je boli i da će možda doživjeti napad prilikom odnosa. Ona, piše, ne vidi svrhu toga jer ne želi da ima djecu.

Doktor Petra Bojnton nije mogla da joj direktno odgovori jer sama mora da odluči da li želi seks ili ne i posavjetovala joj je da posjeti psihologa iako ne znači da će terapija da se završi tako što će čitateljka pristati na seks.

Objasnila joj je da neke aseksualne osobe mogu da imaju romantičnu vezu, a neke ne. Objasnila joj je i da nas naša kultura uči da je seks osnova svake veze. Stvorena je slika da je poželjno voditi ljubav u što je moguće više poza, nekoliko puta nedjeljno, da će naša veza trpjeti ukoliko ne vodimo ljubav, da je seks prirodan, zdrav i da je vitalni dio veze.
Na kraju joj je poručila da se previše ne opterećuje seksom.