Pocetna » Sport


Njemačka u produžecima savladala Alžir i plasirala se u četvrtfinale SP-a




  Ocenite članak: 1
pregleda: 750
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-07-01


Reprezentacija Njemačke savladala je ekipu Alžira rezultatom 2:1, u proužecima i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu.


U šestoj utakmici osmine finala Mundijala u Brazilu snage su odmjerili Njemačka i Alžir. Na kraju su trostruki svjetski prvaci, tek nakon produžetaka, savladali pulene Vahida Halilhodžića rezultatom 2:1. Alžir se pokazao kao izuzetno borben i nezgodan rival.

U uvodnim minutama Pustinjske lisice vrebali su svoje prilike iz kontranapada, dok je Elf kontrolisao igru. Iako su se Nijemci postavili ofanzivnije, prvi prijete Alžirci. Igrao se 9. minut kada je Sliman nakon brze kontre pokušao postići pogodak. Ipak, Neuer istrčava sa gola i loptu izbija u aut.

Tri minute poslije Schweinsteiger dobro puca, ali je M' Bolhi odbranio. Izabranici Vahida Halilhodžića postigli su pogodak u 17. minuti. No, opravdano je poništen zbog ofsajda.

Dvije minute poslije sjajnu kontru izvode Pustinjske lisice. U dobroj prilci našao se Ghoulam,ali šutira pored gola.

U 28. minuti Neuer ponovo istrčavanjem interveniše ispred Slimanija. Nakon toga uslijedio je period igre između dva šesnaesterca. Elf opasno prijeti u 39. minuti. Međutim, udarce Kroosa i Gotzea odbranio je M' Bolhi.

Kroos je oprobao svoj šut u 44. minuti, ali lopta odlazi preko gola. Prvih 45 minuta završeno je bez golova. Borbeni Alžirci su uspješno zaustavljali sve atake trostrukih svjetskih prvaka.

U nastavku Nijemci kreću snažno. U 49. minuti Mustafi glavom šutira u dobro postavljenog čuvara mreže Alžira. Lahm je testirao golmana afričke reprezentacije u 55.minuti, ali opet M' Bolhi fantastično interveniše.

Izabranici Joachima Lowa pokušavali su postići pogodak, ali su Alžirci uvijek bili dobro postavljeni. U 72. minuti Neuer ponovo istrčavanjem interveniše ispred Slimanija.

Feghouli u 75. minuti šutira pored gola. Alžirci su opasno prijetili Elfu iz kontranapada.

Igrao se 80.minut kada Muller sjajno puca glavom, ali M' Bolhi spašava siguran pogodak. Isti igrač minut poslije puca pored gola.

U 89.minuti golman Njemačke novim istrčavanjem spašava svoj gol. U narednom napadu Schweinsteiger glavom šutira u čuvara mreže Pustinjskih lisica i propušta posljednju šansu za pobjedu.

Regularnih 90 minuta završeno je bez golova, utakmica je otiša u prudužetke.

Već u 2.minuti prvog produžetka Njemačka je povela. Muller sjajno asistira za Schurrlea koji petom pogađa za 1:0. U 102. minuti Mostefa nije pogodio sa nekih 12 metara.

Njemačka je nakon vodstva kontrolisala igru i lagano utakmicu privela kraju. U 120. minuti Ozil je pogodio za 2:0. U posljednjim trenucima meča Djebbour je smanjio na konačnih 2:1.

Elf je teže od očekivanog izborio plasman među 8 najboljih na Mundijalu. Tamo ih čeka Francuska.


IZVOR