Pocetna » Sport


Novak Đoković do daljnjeg van teniskih terena




  Ocenite članak: 0
pregleda: 694
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-04-19


Šesterostruki osvajač Grand Slam naslova Novak Đoković otkrio je nakon poraza u polufinalu ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu da je pred njim pauza zbog povrede desnog ručnog zgloba.

Roger Federer odigrao je sjajan susret u polufinalu protiv srbijanskog predstavnika, slavio je sa 7-5, 6-2, no Đoković je cijeli susret igrao s nelagodom u desnom ručnom zglobu. Bol je prisutna već 10-ak dana, a zbog pogoršanja boli pred Đokovićem je pauza na neodređeno.

"Odmarat ću. Ne mogu igrati tenis jedno vrijeme. Koliko dugo, ne znam. Ne ovisi o meni više. Izbivat ću s terena sve dok u potpunosti ne zacijeli ruka. Tek ću se tada vratiti", rekao je Đoković, pred kojim su nove detaljne pretrage.

"Dobra je vijest da mi nije potreba operacija. Doktori će me pregledati večeras, pa ponovno u nedjelju kada ću ići na snimanje (MRI). Čuo sam puno različitih teorija ljekara u posljednjih 10 dana i vjerujte mi povreda je komplikovana", rekao je Đoković, koji, iako mu je povreda jako smetala, namjerno nije želio predati susret Federeru.

"Nisam želio da ljudi ne počnu ponovno pričati o mojim predajama i tako dalje. To je glavni razlog", kazao je srbijanski teniser, koji misli da zna glavni razlog povredi:

"Možda je tranzicija s tvrde na zemljanu podlogu bila prebrza za mene. Drugačije su to lopte, drugačija jačina udaraca... Možda sam pretjerao u količini treninga", zaključio je Đoković.


IZVOR