Pocetna » Sport


Novak opet najbolji teniser po izboru ESPN-a




  Ocenite članak: 0
pregleda: 711
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-18

Slike iz Novak opet najbolji teniser po izboru ESPN-a


Srpski teniser Novak Đoković dobitnik je ESPY nagrade, koju američka televizijska kablovska mreža ESPN od 1993. godine tradicionalno dodeljuje za najveća dostignuća u sportu.

Prvi teniser sveta Novak Đoković nije bio u konkurenciji za dominantnog sportistu, ali je izabran za najuspešnijeg tenisera ispred Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Endija Mareja. Neprikosnovenost na ATP listi, osvajanje trećeg uzastopnog Australijan Opena, polufinale Rolan Garosa, finale Vimbldona i konstantnost doneli su drugu uzastopnu ESPY nagradu. On je bio samo nominovan 2011. godine kada je osvojio sve Grend slem titule osim Rolan Garosa i kad je laureat bio Rafael Nadal, a kandidat za priznanje bio je i 2008. godine.

U ženskoj konkurenciji dominantna je bila Serena Vilijams, koja je dobila priznanja za najbolju sportistkinju i teniserku. Za najbolji tim izabran je Majami Hit, a utakmica koja je obeležila sezonu je šesti duel finala plej-ofa NBA lige između Majamija i San Antonio Sparsa.

Na dodeli nagrada u Los Anđelesu, zvezda večeri bio je lider šampiona NBA lige, košarkaš Majamija Lebron Džejms, koji je proglašen za najboljeg sportistu. Njegovi konkurenti bili su bejzbol igrač Detroita Migel Kabrera, Adrijan Piterson iz NFL ekipe Minesote i olimpijski šampion u plivanju Majkl Felps.

Uz najveće priznanje, Džejms je proglašen i za najboljeg NBA igrača, a dobio je nagradu i za najbolji šampionski učinak kao MVP finala plej-ofa.


IZVOR