Pocetna » Zanimljivosti


Novi proizvod - alkohol u prahu odobren u SAD




  Ocenite članak: 0
pregleda: 652
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-21


Ljubitelji kapljice u Sjedinjenim Američkim Državama od sada će moći da pospu svoje omiljeno piće, umesto da ga sipaju. Novi proizvod, alkohol u prahu ili “palkohol”, koji se stavlja u piće ili posipa preko hrane, dobro je odobrenje američke vlade i biće dostupan na tržištu ove jeseni, piše britanski “Telegraf”.

Agencija za porez i trgovinu alkoholom i duvanom odobrila je sedam verzija “palkohola”, uključujući ukuse koktela “margarita” i “kosmopoliten”.
Na sajtu proizvođača “palkohola” proizvod se opisuje kao rešenje na stalno rastuće cene alkohola.
“Ima li šta gore od odlaska na concert, sportski događaj itd, a da morate da platite 10, 15 ili 20 dolara za koktel, sa porezom i bakšišom?! Uzmite “palkohol” i uživajte u mešavini pića za deo tog troška”, navodi se u promotivnom materijalu kompanije.

Takođe se predlaže posipanje “palkohola” u hranu.
“Pospite ‘palkohol’ na skoro bilo koje jelo i začinite ga dodatno. Neke od naših preporuka su “kamikaze” u gvakamola sosu, rum u sendviču, “kozmo” u salati, a “votka” u jajima za doručak. Eksperimentišite”, navodi kompanija, ističući da se “palkohol” dodaje nakon što je jelo skuvano, jer će alkohol ispariti ako ga ukuvate.

“Nadamo se da će naš proizvod biti korišćen odgovorno. Ne koristite ‘palkohol’ tokom vožnje”, dodaje se u saopštenju koje prenosi “Telegraf”.

Advokat za patente Danijel Kristoferson izjavio je za “Telegraf” da smatra da kompanija neće dobiti ekskluzivno pravo na proizvodnju alkohola u prahu. On je istakao da alkohol u prahu nije nova stvar, te da se slični proizvodi već prodaju u Japanu i Nemačkoj, čak i u SAD gde je zaveden pod više patenata.


IZVOR