Pocetna » Zanimljivosti


Obamu prestravio humanoid Asimo!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 751
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-24

Slike iz Obamu prestravio humanoid Asimo! Slike iz Obamu prestravio humanoid Asimo! Slike iz Obamu prestravio humanoid Asimo!


Nakon što je razmenio par šuteva sa „Hondinim“ robotom Asimom, američki predsednik Barak Obama priznao da je bio pomalo zastrašen činjenicom šta sve ta mašina može!

Američki predsednik Barak Obama igrao je danas u Tokiju nakratko fudbal s humanoidnim robotom Asimom, koji priča, skače, trči i šutira loptu.



Obama, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Japanu, danas je posetio nacionalni Muzej nauke i inovacije, gde se igrao s robotom.

Robot, visok kao desetogodišnji dečak i delo japanske kuće „Honda“, predstavio je Obami sve pokrete koje zna uz rečenice: „Drago mi je što sam Vas upoznao. Znam i da šutiram loptu“.



Asimo je potom šutirao loptu koju je američki predsednik zaustavio svojim crnim i sjajnim cipelama.

Kada je Obama robotu rekao da je impresioniran, robot je počeo da skakuće.

„Moram priznati da mi je ovo pomalo zastrašujuće, jer robot izgleda kao da je živ“, rekao je predsednik SAD.

„Honda“ je koncipirala takve robote za pomoć bolesnicima i starijim osobama. Robotom se može upravljati i laptopom van kuće, tako da može da silazi niz stepenice i da trči.



Obama je sinoć za prvu večeru u Japanu jeo suši u jednom malom ali veoma prominentnom restoranu sa tri Mišlenove zvezdice, loriranom na stanici tokijskog metroa. Društvo mu je pravio japanski premijer Šinzo Abe.


IZVOR