Pocetna » Ljubav i Sex


Odaberite veš prema svom obliku tijela




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1031
Dodao/la: devils_angel
datum: 2013-04-23


Opustite se!

Za neke žene kupovina veša može biti zastrašujući posao. Malo i usko većinom znači seksi, i ovo zna uzrokovati male komplekse. Ali, opustite se. Biranje pravog donjeg veša za vaš oblik tijela može biti jednostavno. Samo pratite naše smjernice iz članka.

Ono što prvo morate zapamtiti, jeste da ne kupujete ništa što ističe vaša problematična područja. Ako naprimjer imate problema sa stomakom, ne birajte ništa što je usko u tom području, nego lepršavo oko tog područja ili je sačinjeno od materijala sa elastinom. Ako volite vaše grudi, izaberite nešto što je usko u tom području te se fokusira upravo na njega. Ali pazite da ne bude previše vulgarno. Ako ste zabrinuti za svoju težinu, birajte tamnije boje.

Visoke žene:

Ako ste visoki, izgledaćete najbolje u tradicionalnom grudnjaku i gaćicama. Ovo će pokazati vaše duge noge i klasičnu ljepotu koju većina muškaraca smatra izuzetno seksi. Ako idete u šoping, tražite i kupite iste setove koje sadrže navedene predmete. Dakle odaberite istu boju i tkaninu gaćica i grudnjaka. I poštedite si posla usklađujući odvojene komade veša.

Atletski građene žene:

Ženske bokserice su kao stvorene za vas. Ustvari ovaj komad donjeg veša je kao stvoren za žene koje imaju lijepu stražnjicu, bez obzira na atletsku građu. Ovo je „hot“ jer možete se pokazati dragom u bilo kojem svjetlu – bez grudnjaka ili sa običnim grudnjakom – znate da će samo gledati u vaše „blago“ pozadi!

Niske žene:

Odaberite nešto što ima visok izrez na nozi. Dakle gaćice visokog izreza. Izgledaće vaše noge duže nego što jesu. A preko toga u seksi prilikama možete obući prozirnu dugu spavaćicu koja će mamiti pogled upravo na taj izrez gaćica.

Jabuka oblik tijela:

Mnoge žene koje su krupnije u gornjem dijelu tijela odabiraju korzete, jer im daju mogućnost da pokažu svoje „atribute“ i da naprave takozvani pješčani sat, jer ih sužavaju u struku i daju taj „slastan“ izgled.

Ako imate istaknut stomačić izaberite gornje komade sa spandeksom koji malo stišću stomak. Jabuka žene se mogu igrati sa posebnim komadima koje spajaju u par. Dakle neka gornji dio tj grudnjak bude u svjetlijoj boji od donjeg dijela. Što zapravo odvraća pogled sa vašeg stomaka. Gaćice mogu sastrane imati čipku ili neke dodatke poput mašnica…

Kruška oblik tijela

Negližei u jednom komadu su dobar odabir za vas. Odaberite negliže a kroja, koji se širi od vaših grudi. Idite sa tamnijim , bogatijim bojama ( boja vina tj bordo je sada tako IN ) koje će dati kontrast vašoj boji tena i dobićete željeni efekt.

Što se tiče veša, nosite veš koje otkriva više kože u gornjem dijelu, a to znači grudnjaci sa tanjim bretelama. Osobe koje imaju “teži” donji dio, trebaju odabrati malo dublje gaćice, nisko sječene ( dakle ne sa visokim izrezom). Također im odlično stoje razdvojeni komadi, od kojih donji treba da bude tamnije boje nego gornji.

Bujne / male grudi

Za žene sa bujnim grudima: Ako pak niste ljubitelj korzeta, izaberite grudnjake sa V izrezom, koji će istaći lijepo vaše grudi. Tražite grudnjake koje imaju srednje košarice i deblje bretele za jaču potporu. Slobodno možete odabrati one sa cvjetnim ili tačkastim printom. Za one sa malim grudima: Push up grudnjaci su izmišljeni za vas! Najbolje vam pristaju oni sa trokutastim oblikom jer vizualno povećavaju grudi.

Zaključak:

Ono što je najvažnije za svaki oblik tijela jeste da pronađete tačan broj gaćica. Sve manje ili veće neće vam dobro stajati ma koliko vi to priželjkivali. Izmjerite s metrom vaš struk, a zatim bokove na najširem dijelu. Zapišite ili zapamtite vaše mjere jer će vam trebati u šopingu.

Naravno, svoj donji veš oblačite i prema odjeći koju nosite, ako nosite uske pantalone – ne želite da vam se ocrtavaju gaćice pa odaberite ili tange ili dublje bokserice.


IZVOR