Pocetna » Sport


OI: Stjepanović u finalu!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 830
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-07-31


Srpski plivač Velimir Stjepanović plasirao se u finale trke na 200 metara delfin stilom! Posle obaranja državnog rekorda u kvalifikacijama, polufinalnu trku Stjepanović je isplivao u vremenu 1:55,13 što mu je bilo dovoljno za četvrtu poziciju iako je posle tri dužine bazena bio drugi. Ipak, usledio je strašan finiš Majkla Felpsa koji je na kraju stigao prvi, dok je našem asu pripala pozicija kojom je uhvatio "poslednji voz" za finale.

Priliku da osvoji medalju Stjepanović će imati u utorak od 20:48 sati kada je na programu finale trke na 200 metara delfin stilom.

Mladi srpski plivač je bio slabiji 14 stotinki u odnosu na rezultat u kvalifikacijama, dobro se držao tokom tri dužine, ali su u finišu favoriti pojačali, a 19-godišnjem Stjepanoviću je ponestalo snage. U finale se plasirao kao osmoplasirani, a imao je četvrto vreme u grupi. Najbrže vreme u polufinalu imao je Majkl Felps, svetski rekorder, koji je imao vreme 1:54,53.

Stjepanović je u kvalifikacijama u disciplini 200 metara delfin stilom imao treće vreme od 1:54,99, što je za više od sekunde bolje od prethodnog državnog rekorda.