Pocetna » Sport


Olimpijka u osmom mesecu trudnoće umrla u restoranu, lekari spasili bebu!
  Ocenite članak: 0
pregleda: 285
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-19

Slike iz Olimpijka u osmom mesecu trudnoće umrla u restoranu, lekari spasili bebu! Slike iz Olimpijka u osmom mesecu trudnoće umrla u restoranu, lekari spasili bebu!


Život piše čudne drame. Jedna šokantna imala je dva kraja: onaj tragičan, u kome je nekadašnja olimpijka, trudna, kolabirala u restoranu, posle čega je umrla, a i onaj radostan - u kome su lekari uspeli da spasu bebu iz mamine utrobe i sačuvaju je u životu.

Meskrerem Legase, 26-godišnja Etiopljanka, u osmom mesecu trudnoće došla je, zajedno sa dvogodišnjim sinom, u jedan kineski restoran u američkoj državi Konektikat.

U restoranu joj je pozlilo, a ni hitna intervencija na licu mesta, kao i njeno prenošenje u bolnicu nisu uspeli da joj spasu život.

Mlada mama, koja je ranije imala problema sa srcem, vodila je izuzetno zdrav život tokom trudnoće, tvrde njeni prijatelji. Spasa joj, međutim, nije bilo usled snažnog srčanog udara u restoranu. Činjenica da je baš tu, odmah po dolasku lekarske ekipe urađena kardiopulmonalna reanimacija (CPR) spasila je jedan drugi život.

Lekari su, naime, u bolnici bezuspešno pokušavali da spreče tragičan ishod ove Etiopljanke, koja je 2004. na Olimpijskim igrama u Atini bila 12. u nadmetanju na 1.500 metara. Međutim, uspeli su da spasu njenu bebu. Ćerkica je iz ove priče izašla na rukama doktora, uz plač kakav i dolikuje novorođenčetu. Tužna priča, u kojoj je glavna junakinja otišla sa scene na tragičan način, dobila je tako nešto bolji kraj. I novu junakinju. Onu koja je tek ugledala svetlost dana.


IZVOR