Pocetna » Nauka


Oluja čupala drveće u Subotici




  Ocenite članak: 0
pregleda: 994
Dodao/la: katy02
datum: 2012-07-30


Jaka oluja u Subotici je u subotu uveče iz korena iščupala nekoliko stabala drveća i oštetila Senćansku crkvu.
Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i predsednica Skupštine Grada Marija Kern Šoja su rekli da je krov Senćanske crkve oštećen na više mesta i da se toranj nakrivio.

Detaljan izveštaj o šteti širom Subotice se očekuje u ponedeljak.

Grad će pomoći da se spreči prokišnjavanje crkve i da se stabilizuju toranj i krov, rekao je Dulić novinarima.

Inače, u severozapadnim i centralnim delovima Srbije, uključujući Beograd, posle vrelog dana, kasno popodne i uveče došlo je do pada temperature i prolaznih pljuskova sa grmljavinom.

Grmljavina s vetrom i pljuskovima najpre je oko 16 sati zahvatila Sombor, a sat kasnije prolazno nevreme zahvatilo je područja na liniji Loznica, Sremska Mitovica, Novi Sad i Segedin.

U Novom Sadu je večeras palo najviše kiše - 28 litara po metru kvadratnom, rečeno je Tanjugu u Hidrometerološkom zavodu Srbije.

Između 18 i 19 časova padavina s grmljavinama bilo je na područje Valjeva i Zrenjanina, gde je kiša padala nekoliko sati, dok su u Kikindi, Beogradu i drugim mestima intenzivniji pljuskovi trajali sat-dva.

Iz Hidrometorološkog zavoda za ponedeljak najavljuju svežije vreme, u centralnim i južnim krajevima zemlje promenljivo oblačno s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a moguće i kratkotrajnim nepogodama.