Pocetna » Zanimljivosti


Omiljena TV serija otkriva vaše osobine i karijeru




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1059
Dodao/la: UGHpeople
datum: 2014-04-15


Iako nas s TV ekrana posmatraju likovi čiji su karakteri preistaknuti, serija koju volite govori mnogo o vašim interesima i upućuje koje bi osobine trebalo da razvijate.


Živi mrtvaci (The Walking death)

Priča o hodajućim zombijima koji proganjaju ljude koji su preživjeli apokalipsu bavi se složenom međuljudskom dinamikom u situacijama pod visokim stresom.

Zanimljivosti: Na koledžu Kolumbija postoji predavanje “Zombiji u medijima”, u okviru kojega ih proučavaju kao prikaz konformizma, kapitalističkih vrijednosti te rasnih i kulturnih podjela u društvu. Seriju izučavaju i na Univerzitetu u Kaliforniji kroz interdisciplinarni smjer Društvo, nauka i opstanak na lekcijama iz “Živih mrtvaca”.

Studije, tečajevi: Upravljanje i menadžment, sociologija

Karijera: Pravo, klinička laboratorija

Igra prestola

HBO-ova serija spojila je zmajeve i čarobnjake te komplikovanu istoriju junaka koji se intrigama bore za moć.

Zanimljivosti: Univerzitet "Drexel" ponudilo je tečaj na kojem se upoređuje serija s radnjom serije knjiga Džordža R. R. Martina, po kojima je TV serija nastala.

Studije, tečajevi: Klasična mitologija, strateški menadžment, istorija, književnost, vojna istorija

Karijera: Izdavaštvo, nastavnik, specijalista za informacije

Breaking Bad

Priča je to o profesoru hemije koji teži uzvišenijim ciljevima nego što je prodaja metadona, ali mora da razmišlja izvan okvira.

Zanimljivosti: Profesor Valter Vajt u seriji ima diplomu hemičara, a zanimljivo je da je veći dio serije odobrila profesorka univerziteta u Oklahomi Dona Nelson, koja se bavi organskom hemijom, što je seriji dalo na autentičnosti.

Studije, tečajevi: Uticaj droga na ponašanje, osnove hemije, sociologija porodice, mikroekonomija, računovodstvo, preduzetničke studije

Karijera: Preduzetnik, hemičar

Momci s Madisona

Radnja serije odvija se u 60-im godinama prošlog vijeka, a iz nje se može mnogo naučiti o pravilima marketinga.

Zanimljivosti: Koledž "Middlebury" nudi tečajeve pod nazivom “Mad Men” i “Mad Women”, u okviru kojih se istražuje uloga polova u toj seriji u kontekstu vremena u kojem je nastala.

Studije, tečajevi: Alati i osnove marketinga, uvod u masovne komunikacije, osnove dizajna, pisanje za medije

Karijera: Pisac oglasa, grafički dizajner

Štreberi (The Big bang theory)

Serija u kojoj dva mlada naučnika, Šeldon Kuper i Lenard Hofštadter, žive preko puta konobarice Pjeni s glumačkim aspiracijama, u čijem društvu jačaju socijalne vještine.

Zanimljivosti: Lenard je diplomirao u 24, a Šeldon je s 11 godina stekao dva doktorata. No zato ne znaju ništa o međuljudskim odnosima.

Studije, tečajevi: Diferencijalne jednačine za inženjere i naučnike, osnove fizike, osnove astronomije, osnove matematike

Karijera: Astrofizičar, biomatematičar

Dexter

Tokom dana Dekster Morgan je forenzičar u policijskoj stanici u Majamiju, a tokom noći sociopata i serijski ubica koji mračnu stranu koristi da uz pomoć forenzike i kriminalističkog znanja otkriva i ubija - serijske ubice.

Zanimljivosti: Glavni lik šeste sezone, ubica Dumsdej, ubio je profesora religijskih studija Džejmsa Gelera, što je priznao - u čet rumu na internetu.

Studije, tečajevi: Uvod u psihologiju, Osnove kriminalistike, ljudsko ponašanje, osnove biohemije, Forenzika, Kriminalistika

Karijera: Kriminalista, istražitelj, forenzičar


IZVOR


0   Spam
UGHpeople   (2014-04-15 7:25 PM) [Sadrzaj]

Quote
Karijera: Pravo

Nope, nije to za mene...lažu :D Inače serija je The Walking Dead i htela bih da je proučavam na svom fax-u :D