Pocetna » Ljubav i Sex


Opasne seksualne poze za muškarca




  Ocenite članak: 0
pregleda: 2320
Dodao/la: BMW
datum: 2015-01-29


Najdraža poza u seksu većine muškaraca je kada se žena nalazi gore, no naučnici upozoravaju da je to ujedno i najopasnija poza za muški spol.

Naime, ova poza je "krivac" za pedeset posto fraktura penisa koje se događaju tokom seksa. Poređenja radi, tzv. pseća poza uzrok je povreda kod žena u 29 posto slučajeva, dok je misionarska poza urok 21 posto povreda i smatra se najsigurnijom.

U studiji koja je objavljena u publikaciji Advances in Urology, istraživači kažu kako muškarac nije u mogućnosti da zaustavi bolne pokrete kada je žena cijelom težinom na njegovom penisu. No, ako je muškarac taj koji upravlja odnosom veće su šanse za smanjenje povreda.

Istraživanje je provedeno u tri brazilske bolnice tokom 13 godina i od 44 slučaja u 42 je potvrđeno da je povreda imala veze s pozom u kojoj su pratneri bili tokom seksa. Dvadeset i osam muškaraca je povredu zadobilo tokom heteroseksualnog odnosa, a šest osoba tokom "rukovanja penisom". Četiri učesnika istraživanja imala su homoseksualne odnose i nije jasno kako su zadobili povrede.

Pedeset posto pacijenata koji su učestvovali u studiji čuli su "kvrcanje" prilikom povrede, što je pratilo znojenje i bol, dok su dvojica muškaraca zadobili erektilnu disfunkciju.

No, naučnici naglašavaju da su povrede poput frakture penisa rijetke. Upozoravaju sve muškarce da čim osjete bol tokom odnosa posjete ljekara.


IZVOR