Pocetna » Sport


Osvajač NFL Superboula pomaže Srbima da se spreme za prvenstvo Evrope




  Ocenite članak: 0
pregleda: 671
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-22

Slike iz Osvajač NFL Superboula pomaže Srbima da se spreme za prvenstvo Evrope Slike iz Osvajač NFL Superboula pomaže Srbima da se spreme za prvenstvo Evrope Slike iz Osvajač NFL Superboula pomaže Srbima da se spreme za prvenstvo Evrope


Osvajač NFL Superboula 2008, tadašnji trkač njujorških Džajantsa Ruben Drouns, pojavio se na pripremama reprezentacije Srbije u američkom fudbalu kako bi joj pomogao da se što spremnija ode na Evropsko prvenstvo.



Drouns je pre tri godine po prvi put stigao u našu zemlju, kako bi trenirao beogradske Vukove, ali je zbog privatnih obaveza u SAD čitavu ovu sezonu propustio. Međutim, zahvaljujući pomoći američke ambasade, sada je uz naše najbolje igrače američkog fudbala koji će u Italiji, počev od 31. avgusta, pokušati da na "B" prvenstvu Evrope osvoje titulu i tako se plasiraju u elitno društvo.



Selektor naše nacionalne selekcije je i dalje Šon Embri, koji je sa beogradskim Vukovima u 2013. osvojio i domaću Superligu i regionalnu, Centralno-evropsku ligu američkog fudbala.

"U Pančevu se svakog vikenda održavaju jednodnevni kondicioni treninzi. Zamisao glavnog trenera Embrija je da se kroz te programe održi nivo fizičke spreme posle duge i naporne sezone, kako bi igrači zadovoljili neophodne kriterijume uoči početka glavnog dela priprema. Reprezentativci dobijaju i plan rada tokom preostalih dana sedmice, koji su dužni da sami sprovedu. Na kraju, planirano je da se izađe „na crtu“, kako bismo videli ko je sposoban da zadovolji zahtevane kriterijume, jer Embri u timu želi samo spremne igrače", kaže Vučinić, dodajući da će ekspedicija srpskih "oklopnika" krenuti u Italiju 29. avgusta.



"Tada polazimo, a u Milanu ćemo boraviti do 7. septembra, kada je i finalni dan Evropskog prvenstva. Nadamo se da ćemo na njemu igrati za najviši plasman. Sve strukture Srpske asocijacije američkog fudbala sada pokušavaju da obezbede što je moguće bolje uslove za naše reprezentativce, što je izuzetno teško u vreme krize. U Italiji nas očekuje jako težak posao, obzirom da sve reprezentacije dolaze silno motivisane da se izbore za plasman u A grupu evropskih selekcija. U prilog tome govori i činjenica da su danski i češki igrači, ali i članovi stručnog štaba, sami sebi finansirali troškove priprema i učešća na prvenstvu. Ne sumnjam da će i naš tim znati da odgovori na taj izazov", zaključio je Vučinić.

"Orlovi", prošlogodišnji šampioni "C" prvenstva Evrope, na otvaranju ovogodišnjeg "B" Evropskog prvenstva igrati sa Danskom, 31. avgusta, dok ih 2. septembra očekuje duel sa selekcijom Češke. Pobednik ove grupe sastaće se sa naboljim timom grupe A, u kojoj se nalaze domaćin Italija, Velika Britanija i Španija, i to 7. septembra, kada se igraju i mečevi za treće i peto mesto. Najbolji tim ide u elitnu, "A" grupu, najlošiji se seli u "treću ligu".


IZVOR