Pocetna » Ljubav i Sex


Otkrijte blagodeti ženske masturbacije.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1202
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-03-08


Kvalitetniji san, bolje raspoloženje i zdravija materica samo su neke od koristi ženske masturbacije. Brojna istraživanja, piše portal Science Daily, sve više govore o blagodetima ženskom samozadovoljavanja.

INFEKCIJE
Masturbacija pomaže u sprečavanju infekcije grlića materice, ali i blagotvorno deluje i na infekcije urinarnog trakta. Masturbacija smanjuje rizik od raka prostate kod muškaraca, a novija istraživanja pokazuju da umanjuje i rizik od raka materice kod žena. Masturbacija olakšava bol koja se javlja kod infekcije urinarnog trakta, ali i poboljšava izbacivanje beskorisnih bakterija.

DIJABETES I ZDRAVO SRCE
Masturbacija se povezuje i s kardiovaskularnim zdravljem, a smanjuje i rizik od nastajanja dijabetesa tipa 2.

NESANICA
Masturbacija je, tvrde naučnici, jedan od najboljih prirodnih lekova protiv nesanice. Mnoge žene nesvesno pribegavaju masturbaciji posle napornog dana. Masturbacijom se oslobađa dopamin. Posle orgazma oslobađa se oksitocin i endorfin zbog kojih se kod žene javlja smirenost što omogućava da žena zaspi bez problema.

STRES I RASPOLOŽENJE
Zahvaljujući hormonima koji se opuštaju tokom masturbacije, u ženskom organizmu se smanjuju posledice stresa. Hormone depresije i lošeg raspoloženja zamenjuju hormoni sreće. Nekoliko istraživanja pokazalo je da masturbacija umanjuje emotivni stres. Postoji čak istraživanje po kome masturbacija trenutno uklanja loše raspoloženje.