Pocetna » Zanimljivosti


Otkrivena Tajna Porodice Simpson !!!!!!




  Ocenite članak: 3
pregleda: 1859
Dodao/la: Xardas
datum: 2012-04-12


Sigurni smo da na celom svetu ne postoji osoba rođena osamdesetih godina koja ne zna za ovu zabavnu i planetarno omiljenu porodicu. Likovi su dobro poznati, a među najpopularnijima su nestašni Bart i naravno, glupavi Homer, koji svojom naivnošću i nepromišljenim reakcijama lako osvaja naklonost svih gledalaca.

Autor serijala koji se emituje već 23 godine, Met Grening, sve do sada nije želeo da otkrije tajnu svoje inspiracije i na taj način "pokvari doživljaj" publici.

Grening je otkrio magazinu "Smitsonijan" da je animirani svet Simpsonovih zasnovan na pravom Springfildu u državi Oregon, blizu kog je on odrastao u rodnom Portlandu.

Autor legendarnih animiranih likova je otkrio jednostavnu istinu vezanu za Simpsonove – odlučio je da iskoristi ime grada nakon što se 1950-ih on pojavio u televizijskoj seriji "Otac zna najbolje".

- Shvatio sam i da je Springfild jedno od najrasprostranjenijih imena za grad u SAD i pomislio sam da će to biti kul jer će svi će misliti da je reč o njihovom Springfildu - rekao je Gering i dodao kako je bio u pravu.

Avanture nezaustavljive porodice Simpson su postale neodvojiv deo američke, lako svarljive, popularne kulture, ali se "Simpson-manija" nije zadržala samo na njihovom kontinentu već je postala i deo našeg odrastanja i televizijskog života publike širom sveta, tako da je sasvim razumljivo što je serija osvojila ćak 27 Emi nagrada, a Homerov izraz "D'Oh" ušao je u Oksfordski rečnik 2011. godine.

Članovi porodice Simpson svoja imena "duguju" Greningovoj porodici - ocu Homeru, majci Margaret i sestrama Lizi i Megi. Lik Barta Simspona zasnovan je na samom Geringu iako je odlučio da lik nazove baš tako jer mu se učinilo smešnim kako zvuči kada razjareni Homer viče na njega.

Zanimljivo je da država Oregon nije dala samo inspiraciju za ime animiranog grada, već su pojedine ulice "prisvojile" imena ulica iz Portlanda.

Prva epizoda Simsponovih emitovana je 1989. godine na televiziji Foks i to je najdugovečniji sitkom u američkoj TV industriji. Serija se emituje u više od 100 zemalja i na preko 50 jezika, a nedeljno u Sjedinjenim državama privuče oko 7,7 miliona gledalaca.