Pocetna » Zanimljivosti


Otkriveni prvi detalji o sljedećoj generaciji Volkswagenovog Golfa




  Ocenite članak: 0
pregleda: 680
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-08-25


Sljedeća generacija Volkswagenovog Golfa će se pojaviti na tržištu za pet godina, a njemački proizvođač je već započeo razvoj svog popularnog modela.


Zbog zakona u Evropskoj uniji o emisiji CO2, koji će na snagu stupiti 2020. godine, Volkswagenovi inžinjeri će se morati mnogo truditi na projektu svog modela. Prema izvorima iz Volkswagen Grupe, već su poznati neki detalji.

Brutalni aerodinamični paket koncepta XL1 će biti inspiracija za novi VW Golf. To znači da možemo očekivati niži model od aktuelne generacije, ali će zadržati karakteristični stil koji će ga i dalje činiti prepoznatljivim.

Novi Golf će koristiti MQB platformu, a bit će težak manje od 1.100 kg.


Što se tiče tehnologije, biće noviteta.

Flywheel sistem, koji već testira kompanije Volvo, koristit će se za pokretanje stražnjih točkova kod automobila sa pogonom na prednje točkove. Ovaj sistem skuplja energiju i mogao bi Golfu osigurati dodatnih 40 KS.

Coasting tehnologija će biti implementirana na sva Volkswagenova vozila u narednih pet godina, a ona predstavlja gašenje motora dok automobil usporava ili ide nizbrdo.

Električni turbopunjači će omogućiti motorima malog kapaciteta time što će provoditi zrak kroz turbo dok automobil usporava i tako ga pripremiti za maksimalni pogon kada vozač pritisne papučicu gasa.


IZVOR