Pocetna » Nauka


Ovako bi trebao izgledati Googleov "pametni sat"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 881
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-03-19


Google je konačno spreman da saopći kako bi njihov "pametni sat" trebao izgledati. Google je ranije danas dao naslutiti kako će izgledati Android Wear, što je u suštini proširenje Android operativnog sistema za pametne satove.

Radi se o proširenju Android operativnog sistema koje se oslanja na Google Now servis. Ono što je cilj Googleu je da korisnik dobije što kvalitetniju informaciju te da to bude u najkraćem mogućem roku.

Ono što bi vam se sigurno svidjelo kod Googleovog "pametnog sata" je to da će vam dati neke nevjerovatne informacije poput recimo podatka koliko ste kalorija potrošili dok trčite određenu dionicu.

Android Wear platforma je nešto na čemu će biti veliki dio toga što imaju i pametni telefoni. Googleov pametni sat će imati mogućnost da se poveže sa telefonom korisnika i na taj način ćete moći aktivirati neke funkcije na vašem mobilnom uređaju upravo koristeći pametni sat.

Primjera radi bit će omogućene i glasovne komande. Google radi sa Samsungom, HTC, LG i drugima kako bi što prije došli do proizvoda kakav su zamislili. Ono što je Google dao naslutiti da će napraviti do sada se nije pojavilo na tržištu.


IZVOR