Pocetna » Nauka


Ovo je prvi Nokijin Android smartfon?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 862
Dodao/la: Gale
datum: 2013-12-12


Većina fanova telefona kompanije Nokia uvek je želela da se Nokia kvalitet spoji sa otvorenošću Android sistema i čini se da bi kompanija uskoro mogla da uradi upravo to.

Sudeći po brojnim izvorima Nokia pravi svoj prvi Android smartfon pod kodnim imenom Normandy.

Kompanija želi da ovaj uređaj bude sledeći korak kada su u pitanju jefitni telefoni.



Nokia uređaj navodno testira na posebnoj verziji Androida koja nije povezana sa Googleovom - na isti način na koji je to Amazon uradio sa svojom Kindle Fire linijom.

Sliku novog smartfona objavio je Twitter korisnik @evleaks a ona prikazuje uređaj dizajniran na isti način kao i uređaji iz Lumia lijije ali bez kapacitativnih tastera za navigaciju.

Normandy bi trebalo da podržava Android aplikacije kao što je Skype.

Nokia je uvaj uređaj razvijala uprkos planovima Microsofta da kupi njenu mobilnu diviziju i još nije poznato da li će kompanija izbaciti ovaj smartfon pre nego što kupovina bude gotova kao ni da li će Microsoft nastaviti sa ovim planovima ako se to ne desi.

Brojni izvori su sajtu The Verge izjavili da je Normandy dizajniran kao ekvivalent modelu Asha kako bi se poboljšala prodaja jeftinih smartfona koji bi sada imali pristup većem broju aplikacija, nešto sa čime je kompanija imala dosta problema.


IZVOR