Pocetna » Film


Pad Astečkog carstva, Skorsezeov novi projekat
  Ocenite članak: 0
pregleda: 271
Dodao/la: Gale
datum: 2014-11-27

Slike iz Pad Astečkog carstva, Skorsezeov novi projekat Slike iz Pad Astečkog carstva, Skorsezeov novi projekat


"HBO" planira da ključni događaj u evropskom osvajanju Novog kontinenta - Kortesovo pokoravanje Astečkog carstva, pretoči u dramsku seriju. I ko je za tako zahtevan posao bolji od oskarovca i jednog od najuticajnijih režisera današnjice - Martina Skorsezea.Velikom majstoru kinematografije će ovo biti druga serija koju radi sa poznatom producentskom kućom. Prvi zajednički projekat im je bio Broadwalk Empire, o usponu mafije u SAD 20-ih i 30-ih godina 20. veka.

"HBO" planira da ključni događaj u evropskom osvajanju Novog kontinenta - Kortesovo pokoravanje Astečkog carstva, pretoči u dramsku seriju. I ko je za tako zahtevan posao bolji od oskarovca i jednog od najuticajnijih režisera današnjice - Martina Skorsezea.

Velikom majstoru kinematografije će ovo biti druga serija koju radi sa poznatom producentskom kućom. Prvi zajednički projekat im je bio Broadwalk Empire, o usponu mafije u SAD 20-ih i 30-ih godina 20. veka.


Susret Montezume i Ernana Kortesa

Tema serije je veoma zahvalna sa opširnim sadržajem koji omogućava da priča bude ispričana iz oba ugla.

Iz španskog ugla Kortes je osvojio Meksiko i otvorio vrata daljem širenju španske imperije. Međutim, iz ugla domorodaca on je masovni ubica koji je predvodio potpuno uništenje jedne od najvećih civilizacija u istoriji i smrt miliona ljudi.


IZVOR