Pocetna » Sport


PARTIZAN: Bez objašnjenja!




  Ocenite članak: 1
pregleda: 949
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-05-06


Saša Ilić ne može da veruje da lopta neće u Zvezdin gol. Debitant Miloš Ostojić smatra da se greške crno-belih ponavljaju iz derbija u derbi.

Gorak će biti šampanjac koji će crno-beli otvoriti i ispiti uoči utakmice poslednjeg superligaškog kola, protiv Metalca u Humskoj, kada peti put uzastopno budu podizali pehar namenjen šampionu.

Iako su daleko pobegli na tabeli Crvenoj zvezdi, svest da su ovog proleća izgubili sva tri "večita derbija", i to bez postignutog gola, značajno umanjuje njihovu šampionsku radost.

Zašto Partizan i pod vođstvom trećeg stranog trenera ne može da postigne gol u "večitom derbiju", a kamoli trijumfuje?! Pitanje je na koje niko u Humskoj 1 nema konkretan odgovor.

Tako je bilo i posle 142. prvenstvenog okršaja "ljutih" komšija u subotu uveče posle kojeg su se radovali gosti sa crveno-bele strane Topčiderskog brda – 0:1.

"Svaki poraz boli pogotovo kada se doživi od najvećeg rivala. Jedina povoljna okolnost je ta što smo ranije obezbedili titulu, pa posledice poraza nisu toliki velike u takmičarskom smislu" , izjavio je kapiten Partizana Saša Ilić.

Ni najiskusniji igrač crno-belih nema objašnjenje za tri "vezana" poraza od Zvezde.

"Pristalice sam teorije da se sve u životu vraća. Tako je i u fudbalu. Ne bih mogao da preciziram o čemu se radi, ali je neverovatno da u tri utakmice stvorimo toliko šansi i pritom tri–četiri puta pogodimo stativu, a da se posle toga lopta nijednom ne odbije u gol. A rival, koga cenim i čije pobede ovim ne umanjujem, iz znatno manje šansi i to manje povoljnih, stiže do trijumfa. Zaista ne mogu da objasnim" , poručio je Saša Ilić.
Trener Avram Grant je ukazao poverenje dvojici debitanata u "večitim derbijima", i to na najosetljivijim pozicijama u timu – pred golom je stajao Nikola Petrović, a u zadnjoj liniji je bio Miloš Ostojić.

Ako je Partizan išta dobio u subotu uveče onda je to iskustvo za mlade prvotimce.

"Kao i u prethodna dva derbija nismo koristili šanse koje smo stvorili, a protivnik jeste i zato je slavio. Naša je greška što nismo imali više koncentracije u završnici, a gol sada već kao po pravilu primamo iz našeg poseda lopte. To ne sme da nam se dešava, ali šta da se radi, idemo dalje" , istakao je 21-godišnji štoper.

Ostojić je za prvi tim debitovao 14. aprila protiv Javora, a manje od mesec dana kasnije, u svom četvrtom nastupu na "velikoj sceni” bio je akter "večitog derbija".

"Nije mala stvar… Pokušao sam da se koncentrišem maksimalno, mislim da mi je donekle i uspelo. Naravno, nije lepo izgubiti, naročito prvi put" , završio je priču Miloš Ostojić.

Neuspeh u duelu sa Zvezdom je teško "pao" naročito najmlađim igračima Partizana. Bilo je i suza, još na terenu… Nikola Ninković, iako nije ulazio u igru, nije krio tugu (na fotografiji dole).

Grant je igračima dao tri slobodna dana, a naredno okupljanje zakazao je za sredu.