Pocetna » Sport


Partizan izbegao bruku u Jermeniji




  Ocenite članak: 0
pregleda: 790
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-18

Slike iz Partizan izbegao bruku u Jermeniji Slike iz Partizan izbegao bruku u Jermeniji Slike iz Partizan izbegao bruku u Jermeniji


udbaleri Partizana su novu takmičarsku sezonu počeli izuzetno bledim nastupom u kome, čak i posle 1:1 na terenu Širaka u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, moraju da budu veoma zadovoljni ishodom. Moraju, jer je prvak Jermenije propustio nekoliko kolosalnih šansi za ubedljiv trijumf pre izjednačenja koje je tek u 91. minutu doneo pogodak Vladimira Volkova.

Da se stvari uopšte neće odvijati kako su crno-beli planirali, pokazali su uvodni minuti meča, kome je prethodilo veliko nezadovoljstvo defanzivca Ivana Ivanova. Predugo ispitivanje mogućnosti rivala za koje se opredelio srpski prvak, osokolilo je domaćine koji su vrlo brzo pronašli način da probijaju linije suparnika.
Širak je koristio jednostavan recept, napadači su se odvajali od svojih čuvara, dolazili iza leđa a između dvojice "veznjaka" i tu primali lopte od svojih saigrača iz sredine terena. Usledio bi potom brzi dupli pas - i, najčešće, opasna prilika. Nekoliko takvih moglo je mnogo ranije da donese prednost Jermenima nego što se to na kraju desilo.

Najopasnije je bilo pred golmanom Lukačom u 43. minutu kada je u istoj akciji Diop čak triput mogao da zatrese mrežu Partizana, ali su ga u tome sprečili najpre noga čuvara mreže, potom intervencija na gol-liniji, a onda i sopstveni traljavi šut sa ivice peterca. Kada su u nepovrat otišle i malobrojne prilike crno-belih, preko Kojića i Luke, usledio je odmor, a onda i šok.

Tek što su u igru ušli Šćepović i Brašanac koji su odmenili Ninkovića i Luku, Širak je poveo. Igrao se 48. minut kada je Diopov udarac, posle odličnog proigravanja najboljeg igrača domaćih, Fofane, Lukač zaustavio, a na loptu je onda natrčao Hakobjan i sa 15-ak metara doveo Širak u vođstvo od 1:0.

Nije se domaćin povukao posle tog vođstva. Naprotiv. Napadi su mu, istina, bili ređi, jer je Partizan dodao gas koliko je to bilo moguće, ali želja je bila jedno, a mogućnosti protiv raspoloženog rivala nešto sasvim drugo.

Fofana se poigravao sa svojim čuvarima iz defanzive crno-belih, bio je nekoliko puta umalo koban po Lukača, što asistencijama što šutevima posle driblinga. Rezultat se, međutim, dugo, dugo nije menjao. Čak ni kada je ekipa Vuka Rašovića, posle prekida, dvaput pripretila u finišu. Jeste u 91. minutu kada je Volkov utrčao po levom krilu i poslao prizemnu dijagonalu za 1:1. Dovoljno za izjednačenje, ali ne i dovoljno za pozitivnu ocenu pred revanš koji se u Humskoj igra za nedelju dana.


IZVOR



0   Spam
Stex96   (2013-07-19 1:43 AM) [Sadrzaj]
Stvarno bruka i sramota :P