Pocetna » Zanimljivosti


Patrijah Irinej odlikovao Emira kusturicu ordenom svetog save




  Ocenite članak: 0
pregleda: 730
Dodao/la: King_of_Kings
datum: 2012-05-12


Proslavljeni reditelj Emir Kusturica odlikovn je od strane Patrijaha Irineja u Mrkonjicima ordenom svetog Save prvog reda za nesebicnu brigu i predstavljnje srpskog naroda i pravoslavlja u svetu.

Srpski Patrijah Irinej,koji boravi u prvoj poseti Hercegovini od kada je poglava Spc.odlokovan je u Mrkonjicima kod trebinja,reditelja Emira Kusturicu ordenom svetog save prvog stepena.

Nakon liturgije u crkvi svetok VAsilija ostroskog i tvrdoskog patrijah je vernicima da se okupljaju oko svojih svetinja i crkve da nezaborave put kojih su ih vodili njihovi svetitelji i svojim primerom pokazivali da nikad nesmeju zalutati.

on je ukazao na to da je srpskom narodu dato mnogo od Nemanjica do danas,da su to sve darovi od boga ,koji od srpskog naroda samo trazi veru,ljubav i nadu.

gospod nam je dao velike svete licnosti i svetinje kojima se ponosimo.Gospod nam zapoveda ne samo da se medjusobno postujemo ve smo povezani da volimo i postujemo i dtuge narode i da ljubimo neprijatelje svoje.istakao je srpski patrijah

predsednik republike srpske Milorad Dodik izrazio je zahvalnost crkvi koja,kako je rekao,svih ovih godina radi na tome da se narod identifikuje sa svojom crkvom i da se na taj nacin pokaze nacionalni identitet"koji najbolje odrzava vera u mir,ljubav prema ljudima i zivot sa ljudima"