Pocetna » Sport


Pele: Danas bih najradije igrao za Barcelonu




  Ocenite članak: 1
pregleda: 658
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-04-11


Jedan od najvećih nogometaša svih vremena, Brazilac Pele, otkrio je u razgovoru za magazin Time da bi danas najviše volio igrati za Barcelonu.


Na pitanje novinara koji bi klub odabrao da danas igra nogomet, 73-godišnji je Brazilac odgovorio:

"Igrao bih za Barcelonu. Mogao bih igrati za dva ili tri kluba, ali odabrao bih Barçu jer je njen stil igre najsličniji onome iz moga vremena", rekao je slavni nogometaš.

Ipak, priznao je da bi da može birati bilo koji klub u bilo kojem razdoblju, uvijek izabrao Santos u razdoblju u kojem je i igrao za njega (od 1956. do 1974. godine). Imao je Pele i još jedan dodatak:

"S napretkom koji se pojavio u nogometu otkad sam prestao igrati, poput uvođenja štitnika, danas bih bio još uspješniji nego što sam bio", samouvjereno je zaključio.


IZVOR


0   Spam
zajackod   (2014-04-12 11:33 PM) [Sadrzaj]
Covek-Legenda...Verujem da bi i danas mogao da igra.Nego cudi me da na ovom sajtu nema jako dobar film "Beg U Pobedu",bar se tako zvao kada sam ga kao klinac gledao u bioskopu...evo na "imdb"-u sam ga nasao...Film se zove "Victory" iz 1981-ve je,napisali su ga Yabo Yablonsky i Djordje Milicevic ,a u njemu glume:Michael Caine ,Sylvester Stallone /tada jako mlad/ i covek legenda Pele licno + gomila dobrih engleskih fudbalera tog vremena.Ovaj sajt stvarno zasluzuje jedan ovakav Akciono-Dramsko-Sportski film sa desavanjem u WWII.Pozzz.... cao