Pocetna » Sport


PES ili FIFA, šta igraš?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 906
Dodao/la: Stex96
datum: 2013-08-19


Vreme je da odabereš stranu i da konačno saznamo koliko je jednih, a koliko drugih!
Fudbalske simulacije na konzolama i računarima privlače najveći broj aktivnih igrača, koji uživaju u svakom novom naslovu iz FIFA ili PES serijala. Rivalitet među igračima jedne i druge igre je poput onog koji imaju navijači Partizana i Zvezde ili korisnici Samsung i Apple uređaja.

Obe igre popularnost, sem fanovima i igračima, naravno duguju mnogo i konzolama, posebno PlayStationu i, brzom razvoju PC industrije.
PES je nastao u Japanu, originalno je objavljen 1994, ali pod imenom International Super Soccer (ISS), dok se godinu dana kasnije pojavio u Evropi i Americi. Do 1999. godine ISS je stigao na različite platforme, menjao je formu i naziv, da bi od te godine Konami, izdavač, uveo Pro Evolution Soccer u naslov igre i do danas PES je izrastao u jednu od najpoštovanijih fudbalskih i sportskih simulacija ikada! Pro Evolution Soccer je do sada prodat u preko 82 miliona primeraka i preveden je na preko 10 jezika, a igra se najviše u Aziji i Americi.
Sa druge strane, FIFA iz Electronic Artsa, krenula je ka igračima 1993. godine, kao jedini licencni FIFA naslov. Do danas igra je prevedena na 18 jezika, igra se u više od 60 zemalja, a deo FIFE su najpoznatije fudbalske lige uspešnih fudbalskih nacija. FIFA je jedna od najprodavanijih sportskih igara ikada, prodata u preko 100 miliona kopija, a naslov FIFA 2012 drži rekord kao najprodavanija sportska igra ikada, koja je za samo nedelju dana prodata u 3.3 miliona komada, sa jednonedeljnom zaradom od 186 miliona dolara! FIFA 2014 pojaviće se za raličite platforme 27. septembra u Evropi i Srbiji, a biće dostupna i za mobilne telefone i tablete svih proizvođača.


IZVOR