Pocetna » Ljubav i Sex


Pet dokaza da veličina nije presudna




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1106
Dodao/la: Nesa
datum: 2012-01-21


Veličina i libido su dve potpuno različite stvari. Dok muškarci vazda sanjaju o dva-tri centimetra više, žene žude za tim da budu zadovoljene, a za to je potrebna seksualna kondicija i izdržljivost.
 

Ukoliko želite da pronađete snažnog i izdržljivog muškarca važno je da umete da čitate između redova i prepoznajete znakove plodnosti i snage libida. Evo pet činjenica koje će vam pomoći da prepoznate svog pastuva.

 

1. PIVSKI STOMAK - iako će mnogo žena reći kako je stomačić kod muškaraca vrlo seksi, budite oprezne jer je preveliki stomak direktno povezan s visinom testosterona, muškog hormona koji je zadužen za libido. Masne naslage oko struka itekako utiču na libido, posebno kod muškaraca starijih od 30 godina.

 

"Testosteron je poput goriva koje pokreće automobil. Ako je nizak - to znači da ima premalo goriva što se manifestuje umorom, bezvoljnošću i manjkom seksualne želje, pa tako i smanjenom plodnošću," objašnjava doktor Hari Fiš, autor knjige "Veličina je bitna."


2. FIZIČKA AKTIVNOST - ako je seks u vašem životu vrlo visoko na skali životnih prioriteta, neophodan vam je i fizički aktivan muškarac. Pripadnici jačeg spola koji se bave sportom ili nekom drugom fizičkom aktivnošću imaju viši stepen muškog hormona, a samim tim i i viši libido.

 

Testosteron je potreban i za jačanje mišićne mase, pa ako vaš muškarac može da se pohvali snažnim bicepsima ili seksi trbušnjacima njegova snaga će se zasigurno pokazati i u seksualnoj snazi i izdržljivosti.

 

3. UMERENI PARTI MANIJAK - velike količine alkohola kao i pušenje u velikoj količini utiču na muški libido. Pušenje sužava krvne sudove što znači i slabiji protok krvi u muški polni organ što dalje može prouzrokovati probleme s erekcijom.

Isto dejstvo ima i ispijanje velikih količina alkohola u šta su se verovatno uverile mnoge žene koje su nakon fenomenalnog noćnog provoda umesto vruće zabave dobile uspavanog lepotana.

 

4. VELIČINA TESTISA - o dugoročnom seksualnom potencijalu vašeg partnera možete saznati i uz pomoć njegovih testisa. Normalne dimenzije su veličine oraha. Ako su manji, na primer veličine trešanja, to bi značilo da imate razloga za brigu. Manji testisi znače i manju "fabriku" sperme.

 

5. DUŽINA SEKSUALNIH ODNOSA - prosečna dužina trajanja seksualnog odnosa je dva minuta, a sve kraće od toga, izuzev strastvenog seksa na brzaka, smatra se preranom ejakulacijom.

 

Isto važi i za muškarce kojima treba čitava večnost. Za predugačak seksualni odnos odgovorna je i prečesta masturbacija, kao i lekovi, na primer antidepresivi, piše Zadovoljna.