Pocetna » Zanimljivosti


Pijani ruski policajac oteo avion
  Ocenite članak: 0
pregleda: 308
Dodao/la: katy02
datum: 2012-06-17


Šef ruske saobraćajne policije za Ural i njegovi prijatelji, svi pijani, oteli su avion za nadgledanje šumskih požara, a letelica ni nakon nekoliko dana nije pronađena.
"Jedan avion Antonov 2 poleteo je u ponedeljak oko 22 časa bez dozvole sa aeorodroma u Serovu, sa 12 putnika i pilotom", rekao je portparol lokalne policije Valerij Gorelih.

Među putnicima su šef saobraćajne policije u Serovu Dmitrij Ušakov i "dve žene, rođene 1979. i 1989. godine", rekao je Gorelih.

"Raspolažemo elementima koji dokazuju da su putnici bili u alkoholisanom stanju", dodao je on.

Prema pisanju ruske Komsomolske pravde, grupa se u ponedeljak, nakon ručka "zalivanog" alkoholom povodom nacionalnog praznika, Dana Rusije, ukrcala u avion, a iza sebe na aerodromu ostavila prazne flaše.

U potregu za nestalim avionom uključeno je 120 spasilaca sa tri helikoptera i dva aviona, kao i 30 volontera, ali posle pretrage 2.500 kvadratnih kilometara teritorije nisu pronađeni nikakvi tragovi aviona, tako da nema dokaza da se srušio.

Prema navodima istrage utvrđeno je da je u rezervoaru aviona bilo 700 litara goriva što je bilo dovoljno za oko 500 kilometara leta, pa je potraga organizovana u tom radijusu, a službenici Ministarstva za vanredne situacije koji njome rukovode navode da mobilni telefoni nemaju prijem u čitavoj oblasti.

Lokalni stanovnici prijavili su da su videli eksploziju, a zatim i olupine aviona, ali detaljnom proverom navedene lokacije utvrđeno je da nema tragova koji mogu da potvrde tako nešto.