Pocetna » Zanimljivosti


Pogledajte: Neverovatni "genetski portreti" otkrivaju porodične sličnosti
  Ocenite članak: 0
pregleda: 331
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-22

Slike iz Pogledajte: Neverovatni "genetski portreti" otkrivaju porodične sličnosti Slike iz Pogledajte: Neverovatni "genetski portreti" otkrivaju porodične sličnosti Slike iz Pogledajte: Neverovatni "genetski portreti" otkrivaju porodične sličnosti Slike iz Pogledajte: Neverovatni "genetski portreti" otkrivaju porodične sličnosti


Fotograf Ulrih Kolet u svom novom projektu "Genetski portreti" spajanjem fotografija članova porodice istražuje na koji način ljudi nasleđuju fizički izgled. Kolet je samouki fotograf iz Kvebeka u Kanadi, a ceo projekat je počeo nakon bezazlene greške u montaži.


Otac i sin: Nejtan (7) i fotograf Ulrih (29)

- Hteo sam da napravim nešto potpuno drugačije, za jedan drugi projekat, i tokom procesa sam slučajno dobio prvu sliku mene i mog sedmogodišnjeg sina - kaže za "Blic" Kolet, koji nam je ustupio fotografije.

Na ovaj način je fotograf otkrio da je blisko poređenje dva lica odličan način da se pokaže sličnost između članova porodice.


Sestre: Katerina (23) i Veronik (29)

- Odlučio sam da ponovim isti proces sa nekoliko članova porodice i projekat se tako rodio - priča fotograf.


Otac i sin: Denis (53) i Vilijam (28)

Kolet je prve fotografije napravio još 2008. godine, a priznaje da je potrebno dosta tehničkih detalja kako bi se stiglo do perfektnog poklapanja dve slike.


Majka i ćerka: Žuli (61) i Amelija (33)

- Moram da napravim mnogo slika oba modela u kontrolisanim uslovima, uporedim ih, odaberem dve koje se najbolje uklapaju i zalepim ih u Fotošopu - kaže fotograf.

Kada stigne do 100 portreta, Kolet planira da izda knjigu, a dok putuje svetom zajedno sa svojom izložbom nada se da će u projekat uspeti da uključi i neke poznate ličnosti.


IZVOR