Pocetna » Zdravlje


Pogledajte šta pušenje radi vašoj lepoti




  Ocenite članak: 0
pregleda: 987
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-18

Slike iz Pogledajte šta pušenje radi vašoj lepoti Slike iz Pogledajte šta pušenje radi vašoj lepoti


Svi znamo da pušenje može izazvati rak pluća, ali da li ste znali da je odgovorno za rast dlaka na licu, kao i loš kvalitet sperme?

U pokušaju da građane odbiju od duvana, finski lekari pokrenuli su interaktivni sajt koji ukazuje na opasnosti od pušenja.

Tobacco Body sajt stvoren je u saradnji sa Finskim društvom za borbu protiv kancera.

Pušenje izaziva brojne probleme - od pega na licu i povećanog rizika od čira na želucu do čitavog dijapazona bolesti koje se odražavaju i na izgled pušača.

Dokazano je da žene pušači imaju više dlaka na licu i rukama, a kako to izgleda, možete proveriti ako na sajtu selektujete žensko telo, a zatim pretražite deo po deo.

u možete pročitati kako “pušači češće imaju bubuljice, jer pušenje slabi cirkulaciju, zbog čega se povećava rizik od infekcije”.



Takođe, koža izgleda nezdravo, jer hemikalije iz duvanskog dima čine da elastična vlakna kože lakše pucaju.

Nepušači imaju pet puta manje bora u poređenju sa pušačima koji su pušili kutiju dnevno tokom 25 godina.

Pojačan rast dlaka kod žena izazvan je jačim lučenjem muškog hormona testosterona izazvanog pušenjem.

Tako je i Medicinski fakultet u Viskonsinu otkrio da žene koje puše kutiju cigareta dnevno ili više, imaju više dlaka na licu i ulaze u ranu menopauzu.

Kod pušača se takođe gomila salo oko struka, a dokazano je i da su devojke starosti od 16 do 24 godine koje puše u većem riziku od gojaznosti.



Ni kosa ne prašta pušenje. Na sajtu stoji: “Pušači imaju krtiju vlas i brže ćelave i sede od ostalih. Hemikalije iz duvana skupljaju se u kosi, zbog čega ona puca i pre nego što je u potpunosti formirana”.

Pušači takođe imaju dvostruko veći rizik od začepljenja krvnih sudova i slabijeg seksualnog života.

Pušenje slabi protok krvi do penisa, zbog čega pušači imaju dva puta veće šanse za probleme sa erekcijom. Uz to, gustina sperme je kod njih značajno manja u poređenju sa nepušačima. Toksini iz cigareta smanjuju i koncentraciju i mobilnost spermatozoida.


IZVOR